Το φρούριο του ήλιου, Ινδία

Το Mihir Garh είναι ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της ερήμου Thar (Ταρ), 
μία μεγάλη, άγονη περιοχή στο  βορειοδυτικό τμήμα της ινδικής χερσονήσου, η άλλως καλούμενη Μεγάλη ινδική έρημος, το οποίο συνδυάζει την κουλτούρα του Rajasthan, Ρατζαστάν, Ινδία, με την πολυτέλεια και είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική των αγροτικών χωριών της περιοχής. 
Τα ψηλά τοιχώματα με τις στρογγυλεμένες γωνίες, τα
ξυλόγλυπτα και τα όμορφα τοποθετημένα τζάκια θυμίζουν την ένδοξη ιστορία του Ρατζαστάν. Το κτίριο αντιπροσωπεύει πραγματικά τον πολιτισμό και την βασιλική γοητεία της παλιάς εποχής.


Χτίστηκε από το μηδέν στην έρημο Thar μόλις πριν από πέντε χρόνια και χρειάστηκαν 150 κτίστες, τεχνίτες και ξυλουργοί και δύο ολόκληρα χρόνια για να χτιστεί αυτό το ξενοδοχείο, που είναι σαν  να βγήκε από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού.


Σκαρφαλωμένο σε έναν αμμόλοφο, με θέα την άνυδρη γη και
τους θάμνους της ερήμου Thar, αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι, το Mihir Garh ή "το φρούριο του ήλιου", διαθέτει εννέα σουίτες.
 


Η κάθε μια έχει έκταση περίπου 150 τ.μ.,  με τη δική της πισίνα, το Jacuzzi, το τζάκι (κατασκευασμένο σε ​​τοπικό στυλ, από κοπριά αγελάδων) και είναι διακοσμημένες με έπιπλα από το Jodhpur.
    MyPhotoPics