Namaqualand, τα παράξενα της φύσης, Νότιος Αφρική

Το Namaqualand είναι μια άγονη και άνυδρη περιοχή της Ναμίμπια στην Νότια Αφρική που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής για πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και καλύπτει συνολική έκταση 440.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αποτελείται από το μικρό Namaqualand προς τα νότια και το μεγάλο Namaqualand στα βόρεια.
Τα ανοιξιάτικα λουλούδια του Namaqualand στο βόρειο ακρωτήριο έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Αυτή η περιοχή της Νότιας Αφρικής δέχεται μικρή βροχόπτωση καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά μετά τις χειμερινές βροχές από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο / Αύγουστο, στο "φυσιολογικά" ξηρό τοπίο γίνεται μια μαγική μεταμόρφωση, από άγονη έρημο σε χαλί εκατομμυρίων πολύχρωμων άγριων λουλουδιών.
Η περιοχή έχει πάνω από 3500 διαφορετικά είδη λουλουδιών. Η μεγάλη ποικιλία των άγριων λουλουδιών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποικίλη μορφή εδάφους, οι γόνιμες κοιλάδες αντιπαρατίθενται με τα ψηλά βουνά, τις ημιέρημες πεδιάδες και τις πιο υγρές περιοχές του vlei. Η εποχή των λουλουδιών κορυφώνεται από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και εξαρτάται από τις χειμερινές βροχές.
Ορισμένα είδη αγριολούλουδων δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως το κίτρινο Leucospermum, το Snow Protea, η κυανή Lachanaea filamentosa, η κίτρινη σπαράξις, η ροζ Cyanella alba και το Clanwilliam Cedar (widdringtonia cedarbergensis).
    MyPhotoPics