La Boca, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Η πολύχρωμη γειτονιά La Boca βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αργεντινής το Μπουένος Άιρες, στο νοτιοανατολικό σημείο της πόλης κοντά στο παλιό λιμάνι και είναι διάσημη για δύο πράγματα: το γήπεδο ποδοσφαίρου La Bombonera και το El Caminito.

Το El Caminito είναι ένας πλακόστρωτος πεζόδρομος όπου
διάφοροι καλλιτέχνες εκθέτουν και πουλάνε τα εμπορεύματά τους και χορευτές ταγκό κάνουν το πρόγραμμά τους στους δρόμους, μπροστά στους τουρίστες. 

Άλλα αξιοθέατα είναι το θέατρο La Ribera, πολλά κλαμπ tango και ιταλικά ταβερνάκια. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα παλιά κτήρια σε κάθε πλευρά του δρόμου είναι ίσως από τις πιο διάσημες εικόνες του Μπουένος Άιρες. Η καταγωγή των περισσοτέρων από τους πρώτους αποίκους της προέρχεται από την ιταλική πόλη της Γένοβας.
La Boca σημαίνει «το στόμα» στα ισπανικά, και η γειτονιά ονομάζεται έτσι επειδή βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Riachuelo. Αρχικά, η La Boca είχε ένα ναυπηγείο και οι λιμενεργάτες που ζούσαν εκεί έφτιαχναν τα σπίτια τους με λαμαρίνες και για να τα ομορφύνουν τα έβαφαν σε έντονα χρώματα. 
Επειδή όμως δεν είχαν πολλή ποσότητα από το ίδιο χρώμα χρησιμοποιούσαν διάφορες αποχρώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκεί μια πολύχρωμη γειτονιά που είναι πόλος έλξης των τουριστών της πόλης.



Το γήπεδο ποδοσφαίρου La Bombonera.
    MyPhotoPics