Garden of the Gods, ΗΠΑ

Garden of the Gods! Ο Κήπος των Θεών!  Είναι ένα δημόσιο πάρκο που βρίσκεται στο Κολοράντο Σπρινγκς, Κολοράντο, ΗΠΑ και από το 1971 ανακηρύχθηκε 
Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης. Η περιοχή ονομαζόταν Red Rock Corral έως τον Αύγουστο του 1859 που ήρθαν δύο τοπογράφοι να βοηθήσουν στη δημιουργία της πόλης του Κολοράντο. 
Φτάνοντας στην περιοχή, ο ένας εξ αυτών ο M.S. Beach
είπε
 ότι ήταν κατάλληλος χώρος για άγρια ελάφια. Ο σύντροφός του, ο νεαρός Rufus Cable, φοβισμένος από τους εντυπωσιακούς βράχους, αναφώνησε: όχι, είναι ένας κατάλληλος χώρος για να συναθροίζονται οι Θεοί και θα τον ονομάσουμε Κήπο των Θεών.
Οι κόκκινοι σχηματισμοί του Κήπου των Θεών δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας γεωλογικής αναταραχής κατά μήκος μιας φυσικής γραμμής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στοιχεία προηγούμενων εποχών έχουν βρεθεί και έχουν μελετηθεί  στα βράχια όπως αρχαίες θάλασσες, διαβρωμένα υπολείμματα προηγούμενων οροσειρών, αμμώδεις παραλίες και μεγάλα πευκοδάση.
Αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι επισκέφθηκαν τον Κήπο των Θεών το 1330 π.Χ. Περίπου το 250 π.Χ., οι ντόπιοι Αμερικανοί στρατοπέδευσαν στο πάρκο.  Πιστεύεται ότι έχουν προσελκύσει την άγρια ζωή και τη φυτική ζωή στην περιοχή και χρησιμοποίησαν προεξοχές που δημιουργήθηκαν από τους βράχους για καταφύγιο.
Το 1879 ο Charles Elliott Perkins, φίλος του William Jackson Palmer, αγόρασε 480 στρέμματα γης που περιλάμβαναν μέρος του παρόντος Κήπου των Θεών. Μετά το θάνατο του Perkins, η οικογένειά του έδωσε τη γη στην πόλη του Colorado Springs το 1909, με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν ένα ελεύθερο δημόσιο πάρκο.
Οι 100 μέτρων  ογκόλιθοι, πορτοκαλί  χρώματος από ψαμμίτη στον κήπο των θεών προφανώς ήταν κάποτε αμμόλοφοι. Μπορεί να ήταν παρόμοια με το Εθνικό Μνημείο του Great Dun Dunes στο νότιο Κολοράντο. Μια εσωτερική θάλασσα κάλυψε για άλλη μια φορά το Κολοράντο περίπου 225 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Το πάρκο Garden of the Gods είναι πολύ δημοφιλές για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ορεινή ιππασία και λόγω των ασυνήθιστων και απότομων βράχων του, είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για αναρριχήσεις.  Η αναρρίχηση σε βράχους επιτρέπεται,  κατόπιν ειδικών αδειών.


Είναι επίσης ένας πλούσιος οικολογικός πόρος. Τα μουλάρια, τα πρόβατα και η αλεπούδες είναι συνηθισμένα. Στο πάρκο φιλοξενούνται περισσότερα από 130 είδη πτηνών. 
                   MyPhotoPics