Bleu growned pigeon

To bleu growned pigeon, το μπλε εστεμμένο περιστέρι, επίσης γνωστό και ως Goura cristata είναι ένα μεγάλο, μπλε- γκρι περιστέρι με μπλε  δαντελωτή "χαίτη" πάνω στο κεφάλι και σκούρα μπλε φτερά σαν μάσκα γύρω από τα μάτια του. Και τα δύο φύλα είναι  παρόμοια, αλλά τα αρσενικά είναι λίγο μεγαλύτερα από τα θηλυκά.
Είναι κατά μέσο όρο περίπου 70 εκ. μακρύ και ζυγίζει 2.100 γραμμάρια. Μαζί με τους πολύ στενούς συγγενείς του, το Victoria εστεμμέννο περιστέρι και το Southern εστεμμένο περιστέρι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέλη της οικογένειας των περιστεριών. Το μπλε εστεμμένο περιστέρι είναι ενδημικό στα πεδινά τροπικά δάση της Παπούα, στην Ινδονησία, τμήμα της Νέας Γουινέας. Η διατροφή τους αποτελείται από φρούτα και σπόρους.
Επειδή τα κυνηγούν για το κρέας και τα φτερά του, παραμένει μόνο σε απομακρυσμένες περιοχές. Λόγω της συνεχιζόμενης απώλειας ενδιαιτημάτων, το  περιορισμένο εύρος του και το υπερβολικό κυνήγι του σε ορισμένες περιοχές, έχει χαρακτηριστεί ως ευάλωτο και βρίσκεται στην Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών.
    MyPhotoPics