Bells Beach, Αυστραλία

H Bells Beach είναι μια παραθαλάσσια τοποθεσία της Βικτώρια, Αυστραλία, στο Surf Coast Shire και μια φημισμένη παραλία για surf, που  βρίσκεται 100 χλμ. 
νότιο-δυτικά της Μελβούρνης, στο Great Ocean Road κοντά στις πόλεις του Torquay και Jan Juc. Πήρε το όνομά της από την οικογένεια του John Bell Cavert που πρώτη είχε μια ποιμαντική πορεία εκεί στη δεκαετία του 1840.
Από εκεί ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα surfing, το Rip Curl Pro Surf & Music Festival. Η εκδήλωση ήταν παλαιότερα γνωστή ως η Bells Beach Surf Classic. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1961 και, στη συνέχεια γίνεται το Πάσχα κάθε χρόνο.
Ήδη από το 1939 surfers από την Torquay κατευθύνθηκαν προς την Bells, αλλά η πρόσβαση ήταν μεγάλο πρόβλημα μέχρι το 1960, όταν οι surfers και ο Ολυμπιονίκης παλαιστής Joe Sweeney προσέλαβαν μια μπουλντόζα και καθάρισαν ένα δρόμο κατά μήκος του γκρεμού προς την παραλία. 
H παραλία πλαισιώνεται από βράχια που έχουν το χρώμα της ώχρας, τα οποία συνεχώς σφυροκοπούνται από τα κύματα από το Νότιο Ωκεανό. 
Τα κύματα σπάνε αρχικά πάνω σε ένα μεγάλο βυθισμένο ύφαλο. Η Bells Beach μπορεί να είναι ένα φανταστικό μέρος για surf, αλλά δεν είναι μια καλή παραλία για κολύμπι. Τα ισχυρά ρεύματα, οι κρυμμένοι ύφαλοι και τα απρόβλεπτα κύματα την καθιστούν ένα επικίνδυνο μέρος για να κάνετε μπάνιο. 
    MyPhotoPics