Santa Lucia, Μικρές Αντίλλες



H Santa Lucia είναι ένα από τα νησιά Windward στις Μικρές Αντίλλες, βρίσκεται
στην μέση της  Ανατολικής αλυσίδας της 
Καραϊβικής, μεταξύ της Μαρτινίκας και του Αγίου Βικέντιου και  βόρεια των Μπαρμπάντος.

Έχει 27 μίλια μήκος και 14 μίλια πλάτος, με σχήμα που μοιάζει
με μάνγκο ή αβοκάντο.
Ο Ατλαντικός Ωκεανός βρέχει την ανατολική ακτή, ενώ η ομορφιά στις παραλίες της δυτικής ακτής οφείλεται στην ήρεμη θάλασσα της Καραϊβικής.


Καταπληκτικό δίδυμο οι παράκτιες κορυφές Pitons, με ύψος 2.000 πόδια επάνω από τη θάλασσα, τα υπέροχα δάση βροχής, όπου άγριες ορχιδέες,  φτέρες και πουλιά του παραδείσου ανθίζουν. 

Τα τροπικά πουλιά αφθονούν, ακόμα και    αυτά που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως των ιθαγενών παπαγάλων. Το τροπικό δάσος διακόπτεται μόνο από καταπράσινα χωράφια και περιβόλια με μπανάνες, καρύδες, μάνγκος και παπάγια.



Έχει κατοικηθεί πολύ πριν από την εποχή της αποικιοκρατίας και οι πολιτιστικοί του θησαυροί είναι ένα συναρπαστικό συνοθύλευμα από το πλούσιο παρελθόν της και τις διαφορετικές παραδόσεις του.


Υπάρχουν πολλές συναρπαστικές και εξωτικές δραστηριότητες
στην Santa Lucia. Εκτός από τις υπέροχες παραλίες της, οι απότομες ακτές του νησιού και οι υπέροχοι ύφαλοι προσφέρονται για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις.


Το τροπικό δάσος στα ορεινά του νησιού είναι μια από τα πιο όμορφες περιοχές της Καραϊβικής για πεζοπορία και παρατήρηση πουλιών. Διαθέτει επίσης  εγκαταστάσεις γκολφ, τένις, ιστιοπλοΐα και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες.
    MyPhotoPics