Mojave desert, ΗΠΑ

Η έρημος Mojave ή Mohave, είναι η μικρότερη από τις τέσσερις ερήμους της Βόρειας Αμερικής. Βρίσκεται μεταξύ της  Great Basin Desert προς τα βόρεια και την έρημο Sonoran προς τα νότια. Ο ποταμός Κολοράντο περνά μέσα από το ανατολικό τμήμα της, και τα όρη της Σιέρα Νεβάδα είναι στα δυτικά της.
Είναι ξεχωριστή γιατί έχει λίγο από όλα. Έχει υψόμετρο 2.000
έως 5.000 μέτρα. Αλλάζει από μια κρύα έρημο στο βόρειο τμήμα σε μια καυτή έρημο στο νότιο τμήμα. Καλύπτει 25.000 τετραγωνικά μίλια. Υπάρχουν οι αμμόλοφοι Kelso που φθάνουν τα 150 έως 180 μέτρα, 500 έως 600 πόδια, ύψος. 

Είναι γεμάτη με θάμνους της ερήμου, όπως το Brittlebush, το κρεόζωτο Μπους, την Αρτεμισία και τα δέντρα Joshua. Το δέντρο Joshua δεν βρίσκεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, εκτός από  κάποια σημεία στην έρημο Mojave.   
Τα ζώα της Mojave έχουν ανοιχτό χρώμα φτερά και γούνα για να αντανακλούν το φως του ήλιου. Οι χελώνες της ερήμου έχουν καλή προσαρμογή. Μπορούν να αποθηκεύσουν έως και ένα τέταρτο του γαλονιού νερό στην ουροδόχο κύστη τους. Τρέφονται με φυτά την άνοιξη, έτσι ώστε να έχουν αρκετό νερό το υπόλοιπο του έτους.
 

Τα φυτά επίσης έχουν ρηχό ριζικό σύστημα και αγκάθια. Ρηχό ριζικό σύστημα για να μπορούν εύκολα να απορροφούν την βροχή και αγκάθια για  αποθήκευση  νερού και  προστασίας των φυτών από κινδύνους.


 
  Πηγάδι στην έρημο
   Δέντρο joshua
   Τρένο που διασχίζει την έρημο
    MyPhotoPics