Molokini, Χαβάη

To Molokini είναι ένας ηφαιστειακός κρατήρας που έχει σχήμα μισοφέγγαρου
μερικώς βυθισμένου στην θάλασσα και  

σχηματίζει ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται στο κανάλι Alalakeiki μεταξύ των νησιών του Maui και Kaho olawe, μέρος του Maui County στην Χαβάη.

Έχει έκταση 23 στρέμματα, με διάμετρο περίπου 0,6 χιλιόμετρα, είναι 49 μέτρα στο υψηλότερο σημείο του και βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά της Makena State Park και νότια της Ma alaea Bay. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για καταδύσεις, sKuba και κολύμβηση με αναπνευστήρα.
Το σχήμα ημισελήνου που έχει το Molokini προστατεύει τους δύτες από τα κύματα και τα ισχυρά ρεύματα του καναλιού. Ο κρατήρας στεγάζει μια πλούσια ύφαλο με άριστη ορατότητα σε βάθ0ς 46μ. Είναι το σπίτι για περίπου 250 είδη ψαριών,  38  είδη κοραλλιών και περίπου 100 είδη φυκιών.


Ένας μύθος της Χαβάης λέει ότι το Molokini ήταν μια όμορφη γυναίκα. Αυτή και η Pele, η θεά της φωτιάς, ήταν ερωτευμένη με τον ίδιο άντρα. Η ζηλιάρα θεά Πελέ έκοψε την αντίπαλό της στα δύο και τη μεταμόρφωσε σε πέτρα.


Το νησάκι φιλοξενεί επίσης δύο τουλάχιστον είδη πτηνών που φωλιάζουν εκεί, Petrels Bulwer και  Αρτέμηδες. Επιπλέον Μεγάλα frigatebirds έχουν παρατηρηθεί στο Molokini.
    MyPhotoPics