Krabi, Ταϊλάνδη


H Κράμπι είναι μια πόλη στη δυτική ακτή της νότιας Ταϊλάνδης στις εκβολές του ποταμού Krabi, που 
εκβάλλει στον κόλπο 
Phangnga. Από το 2005 έχει πληθυσμό 24.986 κατοίκους. Η πόλη είναι και πρωτεύουσα της επαρχίας Krabi.

Λόγω των λίθινων εργαλείων, των αρχαίων έγχρωμων εικόνων, των χαντρών, των κεραμικών και των σκελετικών υπολειμμάτων που βρέθηκαν σε πολλούς γκρεμούς και σπηλιές της επαρχίας,  θεωρείται ότι έμεναν εκει οι Homo Sapiens κατά την περίοδο 25.000 - 35.000 π.Χ.
Πριν από χρόνια ονομαζόταν "Ban Thai Samor" και ήταν μία από τις δώδεκα πόλεις που κατοικήθηκε, όταν ακόμα πρότυπό τους ήταν ο πίθηκος. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 1200 μ.Χ., η Κράμπι ήταν υποτελής στο Βασιλείο της Ligor, μιας πόλης στην ανατολική χερσόνησο του Kra Peninsula, γνωστή σήμερα ως Nakhon Si Thammarat.

Είναι μια σχεδόν απόκοσμη περιοχή με δαιδαλώδη
αρχιπελάγη, όπου τα νησιά φαίνεται σαν να ξεπετάχτηκαν κάθετα από τη θάλασσα και οι απομονωμένες παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο με τα πολύχρωμα διακοσμημένα με τις μακριές ουρές βάρκες.

Είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, λόγω των άφθονων φυσικών ομορφιών της, όπως , παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά,  κοραλλιογενείς υφάλους, σπηλιές και καταρράκτες, και πάνω 130 νησιά, όπως το Koh Lanta και τα κοσμήματα της ακτής Andaman, τα έξι νησιά της Mu Koh Phi Phi. 

Είναι σημαντικό λιμάνι τόσο για τους ψαράδες όσο και για τα πλοία που μεταφέρουν τους επισκέπτες στα αξιοθέατα της περιοχής. Είναι δε ένας από τους αρχαιότερους αναρριχητικούς προορισμούς στον κόσμο. 


Έχει 6μηνη περίοδο βροχών μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου και συχνά υπόκειται σε πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις πολλές μέρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων.        
    ΜyPhotoPics