Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Άλμπατρος

Τα άλμπατρος, ανήκουν στην βιολογική οικογένεια Diomedeidae, είναι μεγάλα θαλασσοπούλια που απαντώνται...
ευρέως στο Νότιο ημισφαίριο και το Βόρειο Ειρηνικό. 
Αν και απουσιάζουν από το Βόρειο Ατλαντικό, έχουν βρεθεί απολιθώματα που δείχνουν πως κάποτε ζούσαν και εκεί, και περιστασιακά εντοπίζονται κάποια περιπλανώμενα.
Χρησιμοποιούν τη δυναμική πτήση και την πτήση με κλίση για να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, με λίγη προσπάθεια. Τρέφονται με καλαμάρια και ψάρια τα οποία τρώνε είτε ως πτωματοφάγοι είτε αρπάζοντάς τα από την επιφάνεια του νερού είτε βουτώντας.
Συχνά διαφορετικά είδη φωλιάζουν μαζί. Οι δεσμοί μεταξύ των ζευγαριών δημιουργούνται με "τελετές χορού" και διαρκούν για όλη τη ζωή του ζευγαριού. Έχουν άνοιγμα φτερών 3,50 μ.
Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους το περνούν στον αέρα. Πατούν στην γη μόνο για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν. Γεννά ένα αυγό που μπορεί να ζυγίζει έως μισό κιλό. 




Οι δύο γονείς επωάζουν εναλλάξ το αβγό επί 2-3 μήνες. Οι νεοσσοί χρειάζονται 5-10 μήνες για να ξεπεταχτούν.



























































































































MyPhotoPics