Νησιά Ανταμάν, κόλπος της Βεγγάλης

Τα νησιά Andaman σχηματίζουν ένα αρχιπέλαγος στον κόλπο της Βεγγάλης μεταξύ Ινδίας στα δυτικά και το Μιανμάρ στα βόρεια και 
ανατολικά. Κατοικούνται εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια, τουλάχιστον. Η παλαιότερη αρχαιολογική απόδειξη τεκμηριωμένα, πηγαίνει πίσω περίπου 2200 χρόνια. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι τα νησιά μπορεί να κατοικήθηκαν από την Μέση Παλαιολιθική.
Το κλίμα είναι το τυπικό των τροπικών νησιών. Είναι πάντα
ζέστη, αλλά και με  θαλασσινό δροσερό αεράκι. Οι βροχοπτώσεις είναι ακανόνιστες, συνήθως ξηρό κατά τη διάρκεια των βορειοανατολικών και πολύ υγρό κατά τη διάρκεια των νοτιοδυτικών μουσώνων.
Η φυσική βλάστηση των Andamans είναι τροπικό δάσος, με μαγκρόβια βλάστηση στην ακτή. Τα περισσότερα από τα δάση είναι αειθαλή, αλλά υπάρχουν τομείς των φυλλοβόλων δασών για το Βόρειο Andaman, Μέση Andaman , Baratang και τμήματα του Νότιου Andaman. Τα δάση του Νότιου Andaman έχουν άφθονη ανάπτυξη σε φτέρες και ορχιδέες.

Διαθέτει υπέροχες παραλίες με λευκή και ψιλή απέραντη άμμο,
καταπληκτικές θάλασσες που ενδείκνυνται για κάθε είδος θαλασσίου σπορ, συμπεριλαμβανομένων και των καταδύσεων. Παράλληλα η ενδοχώρα των νησιών προσφέρεται για πεζοπορίες, αναρριχήσεις και πολλά άλλα!

Αυτόχθονες κάτοικοι
    ΜyPhotoPics