Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Εξωτικά θαλασσοπούλια του Βορρά, Puffin

Τα Puffin είναι πουλιά της θάλασσας που ζουν σε περιοχές του βόρειου Ατλαντικού και του βόρειου Ειρηνικού ...
Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το έντονα χρωματισμένο ράμφος, ιδιαίτερα την περίοδο της αναπαραγωγής.

Τρέφονται βασικά με ψάρια και αναπαράγονται σε μεγάλες αποικίες σε παράκτιους απότομους βράχους ή νησιά και φωλιάζουν στις ρωγμές των βράχων ή σε λαγούμια στο έδαφος.
Το φτέρωμά τους είναι μαύρο ή ασπρόμαυρο και τα πόδια είναι πορτοκαλί-κόκκινο. Είναι κοντόχοντρα  με μικρή ουρά. Είναι δεινοί κολυμβητές και πετούν με γρήγορο φτερούγισμα που μπορεί να φτάσει τα 400 χτυπήματα το λεπτό! Πετάνε σε ύψος 10 μέτρων, πολύ ψηλότερα από άλλα του είδους τους.





MyPhotoPics