Celeste River, Κόστα Ρίκα

Οι μαγευτικοί καταρράκτες του που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Κόστα Ρίκα, στο Εθνικό Πάρκο Tenorio Volcano  πλαισιώνονται από μια ζούγκλα που προσκαλεί σε περιπέτεια λόγω της ποικιλίας και της πυκνότητας της βλάστησης.


Το εντυπωσιακό μπλε - πράσινο ή γαλάζιο χρώμα του είναι το
αποτέλεσμα μιας χημικής αντίδρασης μεταξύ του ανθρακικού ασβεστίου και του θείου που προέρχονται από το ηφαίστειο Tenorio. 

Ακολουθώντας αυτό το χρωματικό αποτέλεσμα μπορούν όσοι αποφασίσουν να κάνουν μια πεζοπορεία, 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, σε σηματοδοτημένα μονοπάτια κατά μήκος του ποταμού, σε ένα μέρος που ονομάζεται,
 "The Tenideros".
Στην πορεία αυτή μπορείτε να δείτε πηγάδια με φυσαλίδες
(Borbollones) και κρεμαστές γέφυρες. Μπορείτε να ανεβείτε στο κατάστρωμα παρατήρησης, το οποίο σας επιτρέπει να εκτιμήσετε την απεραντοσύνη του τόπου που κυριολεκτικά, είναι γεμάτος με πολλή ενέργεια.
Ο ποταμός Celeste συνορεύει επίσης με πολλές θερμές - ιαματικές πηγές. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο ποταμός πήρε το όνομα Celeste, σύμφωνα με έναν μύθο, γιατί όταν ο θεός ζωγράφισε το γαλάζιο του ουρανού, στη συνέχεια, έπλυνε το χρώμα που χρησιμοποίησε στο ποτάμι και έτσι δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του.
    MyPhotoPics