Green Lake, Αυστρία

Η Green Lake βρίσκεται στη Στυρία, σε ένα χωριό που ονομάζεται Tragöß, Αυστρία και είναι ένα υπέροχο μέρος το οποίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι ένα στεγνό πάρκο αλλά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γίνεται μια βαθιά λίμνη 12 μέτρων.
Αυτό είναι ένα πολύ όμορφο και γραφικό φαινόμενο της φύσης.
Η λίμνη περιβάλλεται από τα  βουνά Hochschwab και δάση. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λίμνη έχει μόνο 1-2 μέτρα βάθος και η περιβάλλουσα περιοχή χρησιμοποιείται ως πάρκο. 

Κατά την διάρκεια της άνοιξης όμως, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και το χιόνι λιώνει, η περιοχή γύρω από τα βουνά γεμίζει με νερό, η λίμνη φτάνει το μέγιστο βάθος της περίπου 12 m από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούνιο και λέγεται ότι είναι η πιο όμορφη εποχή της. Το καθαρό και διαυγές νερό προέρχεται από το λιώσιμο του χιονιού από τα καρστικά βουνά και έχει μια θερμοκρασία 6-7° C.

Κατά την διάρκεια των παγωμένων χειμερινών μηνών, η περιοχή είναι εντελώς στεγνή και χρησ/ποιείται ως πάρκο της πόλης. Είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή περιοχή για τους πεζοπόρους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως, η λίμνη είναι δημοφιλής μεταξύ των αυτοδυτών που μπορούν να παρατηρήσουν τα πράσινα λιβάδια στην άκρη της λίμνης ιδιαίτερα τον Ιούνιο  όταν το νερό είναι στο υψηλότερο σημείο.


Παγκάκια, δένδρα, μονοπάτια, όλα όσα βρίσκονται στο πάρκο καλύπτονται από νερό αποτελώντας  έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς για εξερεύνηση.
      MyPhotoPics