Το πέτρινο δάσος της Μαδαγασκάρης !!!

Το Εθνικό Πάρκο Bemaraha, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά της Μαδαγασκάρης, έχει χαρακτηρισθεί ως παγκόσμια  
κληρονομιά της UNESCO το 1990.  Ο λόγος; το απίστευτο πέτρινο δάσος γνωστό ως Tsingy που εκτείνεται σε μια περιοχή 752 km ².
 

Πρόκειται για
μία έκταση 752 χιλιομέτρων, καλυμμένη ολόκληρη με κάθετους απότομους βράχους από ασβεστόλιθο, αποτέλεσμα της διάβρωσης του εδάφους από τις συχνές τροπικές βροχές.


Διάβρωση μπορεί να συναντήσετε και σε αρκετά ακόμη μέρη του πλανήτη μας, αλλά τα συγκεκριμένα σχήματα, σαν ψηλά δέντρα, μόνο στην Μαδαγασκάρη. Τα πέτρινα δέντρα φτάνουν μέχρι και τα 70 μέτρα! 




Η περιοχή είναι το Εθνικό Πάρκο της Μπερναράχα, ωστόσο οι ντόπιοι το ονομάζουν Tsingy, μια λέξη που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "εκεί που δε μπορεί να περπατήσει κανείς".
Μπορεί το συγκεκριμένο Εθνικό πάρκο να μην ενδείκνυται για περιπάτους στη φύση, γιατί αποτελείται από αμέτρητους, κοφτερούς σαν ξυράφια κάθετους βράχους ύψους σχεδόν εκατό μέτρων, για τα ζώα όμως φαίνεται ιδανικό κρησφύγετο, αφού φιλοξενεί ανάμεσα στα βράχια του πολλά σπάνια είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων έντεκα διαφορετικών ειδών λεμούριων, τουλάχιστον 100 είδη πτηνών και 45 διαφορετικά είδη ερπετών.
    MyPhotoPics