Puzzlewood, Αγγλία

Το Puzzlewood είναι ένας αρχαίος δασικός χώρος που  Βρίσκεται μέσα στο δάσος του Dean, κοντά στο Coleford,  Gloucestershire, Αγγλία.  Η περιοχή παρουσιάζει στοιχεία επιφανειακής εξόρυξης μεταλλευμάτων σιδήρου που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή περίοδο, ενδεχομένως και νωρίτερα.
Τώρα είναι πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο. Πάνω από ένα χιλιόμετρο πορείες από τις αρχές του 19ου αιώνα, παρέχουν πρόσβαση στο δάσος, και γραφικές βόλτες. Η περιοχή περιλαμβάνει παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μυστικές σπηλιές και αρχαία δέντρα, με λαβύρινθώδη μονοπάτια.



Τα λαβυρινθώδη μονοπάτια μεταξύ των βρύων που καλύπτουν τα βράχια, τα πουρνάρια, oι στριμένες ρίζες  των δέντρων και οι αμέτρητες γέφυρες, έχουν παραμείνει όπως ήταν πολλά χρόνια πριν.



Τα γεωλογικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στο Puzzlewood είναι γνωστα ως scowles . Τα scowles προήλθαν μέσω της διάβρωσης των φυσικών υπόγειων συστημάτων των σπηλαίων που σχηματίστηκαν στους λιθανθρακοφόρους ασβεστόλιθους πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν.

Scowles είναι τα χαρακτηριστικά του τοπίου και κυμαίνονται από άμορφους ρηχούς λάκκους έως δαιδαλώδες κοιλότητες με αρκετά μέτρα βάθος. Η πιο πιθανή προέλευση της λέξης "scowle" είναι από την αρχαία Kελτική διάλεκτο Brythonic. Το Puzzelwood χρησιμοποιήθηκε ως τόπος γυρισμάτων για το Merlin και το Dr Who.
             ΜyPhotoPics