Pinnacles, Αυστραλία



Η έρημος Pinnacles είναι σχηματισμοί από ασβεστόλιθο που φθάνουν τα τέσσερα μέτρα ύψος
και βρίσκεται στο  
Εθνικό Πάρκο Nambung, κοντά στην πόλη Cervantes, στη Δυτική Αυστραλία.





Η πρώτη ύλη για τον ασβεστόλιθο της ερήμου Pinnacles προήλθε από κοχύλια από μια παλαιότερη εποχή που ήταν πλούσια σε θαλάσσια ζωή. 




Τα κοχύλια αυτά διασπάστηκαν σε ασβέστη εμπλουτισμένο με άμμο που εμφυσήθηκε στην ενδοχώρα ώστε να σχηματίσουν υψηλούς κινητούς αμμόλοφους,(θίνες). Παρέμεινε άγνωστη στους περισσότερους Αυστραλούς μέχρι το 1960, ενώ τώρα η περιοχή δέχεται πάνω από 250.000 επισκέπτες το χρόνο. 


Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την έρημο Pinnacles είναι η άνοιξη, από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, καθώς οι ημέρες είναι ήπιες και τα αγριολούλουδα αρχίζουν να ανθίζουν. 
Η καλύτερη ώρα για να δει κανείς τους σχηματισμούς στο αποκορύφωμα της ομορφιάς τους είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, καθώς το παιχνίδισμα του ηλιακού φωτός αναδεικνύει τα χρώματα και οι σκιές των σχηματισμών προσφέρουν μια αντίθεση που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά τους.
Τα περισσότερα ζώα του πάρκου είναι νυκτόβια, αλλά μπορεί να δειτε καμήλες και καγκουρό κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιο συχνά προς το βράδυ ή νωρίς το πρωί.