Borobudur, Ινδονησία

O ναός Borobudur ή Barabudur, είναι ένας βουδιστικός ναός στην Magelang, Κεντρική Ιάβα, Ινδονησία. Το 
μνημείο αποτελείται από έξι πλατφόρμες που ολοκληρώνονται με τρεις κυκλικές και είναι διακοσμημένος με 2.672 ανάγλυφα πάνελς και 504 αγάλματα του Βούδα.

Ένας κύριος θόλος, που βρίσκεται στο κέντρο της κορυφαίας πλατφόρμας, περιβάλλεται από 72 αγάλματα του Βούδα που κάθονται μέσα σε μια διάτρητη στούπα. Είναι ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός του κόσμου, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά μνημεία.


Υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 9ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της δυναστείας των Sailendra, σχεδιάστηκε με την βουδιστική αρχιτεκτονική της Ιάβας, που συνδυάζει την ινδονησιακή αυτόχθονη λατρεία των προγόνων και την βουδιστική έννοια για την επίτευξη των Nirvana.
        


Το μνημείο καθοδηγεί τους προσκυνητές μέσω ενός εκτεταμένου συστήματος κλιμάκων και  διαδρόμων με 1.460 ανάγλυφα πάνελς στους τοίχους και τα κιγκλιδώματα. Έχει το μεγαλύτερο και πληρέστερο σύνολο βουδιστικών ανάγλυφων στον κόσμο.                                                        
Στα ανάγλυφα απεικονίζονται πολλές σκηνές της καθημερινής ζωής τον 8ο αιώνα στην αρχαία Ιάβα, από την αριστοκρατική ζωή στο παλάτι, από ερημίτη στο δάσος και εκείνες των ποπολάρων στο χωριό. Επίσης απεικονίζονται ναοί, αγορές, διάφορα είδη  χλωρίδας και πανίδας, καθώς και η μητρική λαϊκή αρχιτεκτονική.


Οι άνθρωποι που απεικονίζονται εδώ, είναι οι εικόνες του βασιλιά, της βασίλισσας, πρίγκιπες, ευγενείς, αυλικοί, στρατιώτες, υπηρέτες, λαϊκοί, ιερείς και ερημίτες. Τα ανάγλυφα απεικονίζουν επίσης μυθικά πνευματικά όντα, όπως Asuras, θεούς, boddhisattvas, kinnaras, gandharvas και apsaras.  






Η συνολική επιφάνεια των ανάγλυφων εικόνων είναι 2.500 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 55 χιλιάδες κυβικά μέτρα πέτρες.


    ΜyPhotoPics