Nugget Point, Νέα Ζηλανδία

Το Nugget Point είναι ένα από τις πιο εμβληματικές γεωμορφές της Νέας Ζηλανδίας. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της ακτής Catlins καιαυτό το απότομο ακρωτήρι έχει ένα φάρο στην άκρη του και επίσης περιβάλλεται από πολλές μικρές βραχονησίδες (τις αποκαλούμενες Nuggets).


Ο φάρος χτίστηκε το 1869 και άρχισε να λειτουργεί στις 4 Ιουλίου του 1870. Ο πύργος χτίστηκε από τοπική πέτρα και βρίσκεται 76 μέτρα (249 πόδια) πάνω από το νερό. Αρχικά λειτούργησε με
 έναν καυστήρα πετρελαίου.
Αργότερα, το 1949 μετατράπηκε σε γεννήτρια diesel με λαμπτήρα 1000W μέχρι το 1960, όταν ο φάρος συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτοματοποιήθηκε το 1989 και τώρα από το 2006 μέχρι σήμερα λειτουργεί και παρακολουθείται από έναν υπολογιστή στο Wellington.

Το Nugget Point φημίζεται για τους δύο πανέμορφους και
εύκολους περιπάτους του. Ο ένας στην εξέδρα δίπλα στο φάρο και ο άλλος στο Roaring Bay. Το κοντινότερο χωριό είναι το Kaka Point, που προσφέρει επιλογές καταλυμάτων.

Εδώ ζουν και πολλαπλασιάζονται πολλά είδη από θαλασσοπούλια, πιγκουΐνοι, θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες κλπ. Στη νότια ακτή του υπάρχει αποικία κιτρινομάτιδων πιγκουίνων.


Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το  Nugget Point είναι
είτε νωρίς το πρωί είτε το βράδυ για να απολαύσετε την εκπληκτική θέα της ανατολής και της δύσης του ηλίου.
    MyPhotoPics