Dragon and Tiger Pagodas, Ταϊβάν


Oι παγόδες Dragon  και Tiger (pinyin: Longhu Ta) είναι ένας ναός που βρίσκεται στη λίμνη Lotus στην περιοχή
Zuoying, 
Kaohsiung 
City, Ταϊβάν. Χτίστηκε το 1976. Ο ένας από τους δύο πύργους είναι ο πύργος της Τίγρης και ο άλλος είναι ο πύργος του Δράκου.




Οι επτά ορόφων πύργοι έχουν κίτρινο χρώμα στους τοίχους και στις κολώνες και κόκκινο-πορτοκαλί στα κεραμίδια. Το μπροστινό μέρος συνδέεται με την ακτή με γέφυρα. 
 



Ο λαιμός του δράκου είναι η είσοδος και το στόμα της τίγρης είναι η έξοδος. Η είσοδος από το λαιμό ενός δράκου και η έξοδος από το στόμα μιας τίγρης συμβολίζει την στροφή από την κακή τύχη προς την καλή τύχη.


Υπάρχουν τοιχογραφίες στο εσωτερικό που απεικονίζουν τον Σιτιγκάρμπα. Στον Πύργο Tiger  υπάρχουν πίνακες των δώδεκα Μάγων και η Jade Emperor's τα τριάντα παλάτια, καθώς και έργα ζωγραφικής του Κομφούκιου.

Πίνακες απεικονίζουν τους 24 πιο υπάκουους γιους της Κίνας, καθώς και σκηνές του ουρανού και της κόλασης για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να κάνουν καλές πράξεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους και παρέχουν απειλητικά παραδείγματα τιμωρίας για τα παραπτώματα.
Οι πύργοι έχουν μία διπλή σπειροειδή σκάλα, κάθε μία για να
ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν οι επισκέπτες. Αυτά τα κτίρια είναι αντιπροσωπευτικά του παραδοσιακού πολιτισμού Kaohsiung. Η θέα από τις παγόδες είναι τα βουνά Small Tortoise και τα Περίπτερα  άνοιξη και φθινόπωρο.

    ΜyPhotoPics