Anza-Borrego, ΗΠΑ

Το Anza-Borrego είναι ένα δημόσιο πάρκο που βρίσκεται στην έρημο Κολοράντο, νότια Καλιφόρνια, HΠΑ. Το πάρκο πήρε το όνομά του από τον Ισπανό εξερευνητή Juan Bautista de Anza Borrego, (18ος αιώνας) και borrego, ισπανική λέξη για τα πρόβατα.
Με 600.000 στρέμματα (2.400 χιλιόμετρα), περιλαμβάνει το
ένα πέμπτο της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, το Anza-Borrego είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στην Καλιφόρνια. Απέχει περίπου δύο ώρες βορειοανατολικά από το San Diego, νοτιοανατολικά από το Riverside ή Irvine, και νότια από το Palm Springs.

Περιλαμβάνει  800 χιλιόμετρα χωματόδρομων, τα 12  χαρακτηρίζονται ως ζώνες άγριας φύσης και  τα 180 χιλιόμετρα από μονοπάτια πεζοπορίας που δίνουν στους επισκέπτες πολλές ευκαιρίες για να δοκιμάσουν την μοναδικότητα του πάρκου και των περιχώρων.

Έχει ένα εξαιρετικό αρχείο απολιθωμάτων που περιλαμβάνει
διατηρημένα φυτά, μια ποικιλία ασπόνδυλων, κοχύλια, κομμάτια ζώων, καθώς και μια σειρά από οστά και δόντια. Τα περισσότερα απολιθώματα του Anza-Borrego χρονολογούνται από έξι εκατομμύρια μέχρι μισό εκατομμύριο χρόνια σε ηλικία (οι Πλειόκαινοι και οι Πλειστόκαινοι εποχές).


Το πάρκο διαθέτει: bajadas, πέτρινους σχηματισμούς, πολύχρωμα Badlands, τεράστια άνυδρα τοπία, κάκτους, δέντρα palo verde και πολλά άλλα. Έχει επίσης φυσικές πηγές και οάσεις, εποχιακά αγριολούλουδα.




Σε όλο το πάρκο οι επισκέπτες μπορούν να δουν αλεπούδες, ελάφια, κογιότ, χρυσαετούς, σκίουρους, καγκουρό, αρουραίους, ορτύκια , και γεράκια. Στην κατηγορία των ερπετών, ιγκουάνα, τσακάλια και τους κόκκινους κροταλίες.  



Ορισμένες περιοχές του πάρκου είναι βιότοποι για την εκτροφή προβάτων και κατσικιών.
MyPhotoPics