Taman Negara, Μαλαισία


Το τροπικό Δάσος Ταμάν Νεγκάρα καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής χερσονήσου
της Μαλαισίας και είναι περιοχή 
όπου προστατεύονται εκατοντάδες είδη φύσης, εξωτικά πουλιά και φυτά.

Iδρύθηκε στα βουνά Titiwangsa, στη Μαλαισία, το 1938/1939 και αρχικά ονομαζόταν King George V National Park. Μετονομάστηκε σε Taman Negara μετά την ανεξαρτησία της Μαλαισίας, που σημαίνει κυριολεκτικά «εθνικό πάρκο» της Μαλαισίας.

Έχει συνολική έκταση 4.343 χιλιόμετρα είναι το μεγαλύτερο στην Μαλαισία αλλά και το παλαιότερο τροπικό δάσος βροχής στον κόσμο. Συνορεύει με τρία κράτη, Pahang, Kelantan και Terengganu, το καθένα με τη δική του νομοθεσία.
Το πάρκο έχει εξελιχθεί σε ένα διάσημο προορισμό οικοτουρισμού στην Μαλαισία. Υπάρχουν διάφορα γεωλογικά και βιολογικά αξιοθέατα στο πάρκο. Το Gunung Tahan είναι το υψηλότερο σημείο της χερσονήσου της Μαλαισίας οι ορειβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Kuala Tahan ή Merapoh ως σημείο αναχώρησής τους.
Το Taman Negara είναι το σπίτι μερικών σπάνιων θηλαστικών, όπως η Malayan τίγρη , ο Ρινόκερος της Σουμάτρας, η Μεγάλη Argus, η Red Junglefowl, η Malayan Gaur (seladang) και οι ασιατικοί ελέφαντες. Μεταξύ των ορνιθοειδών, το σπάνιο Malayan Peacock-φασιανός εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ.
Άλλα αξιοθέατα είναι εναέρια μια διάβαση πεζών, το Gua Telinga (σύστημα σπηλαίων),  η Lata Berkoh (ταχεία). Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το τροπικό δάσος, την παρατήρηση πουλιών ή την πεζοπορία στη ζούγκλα, καθώς και τις υπέροχες όχθες κατά μήκος του ποταμού Tahan.
Στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου βρίσκεται το θέρετρο Ταμάν Νεγκάρα με σαλέ/lodges, για διαμονή πολυτελούς επιπέδου, κοντά στους ποταμούς Τέμπελινγκ και Ταχάν. Όλοι οι επισκέπτες του πάρκου πρέπει να πάρουν άδεια από το Τμήμα της άγριας ζωής και Εθνικών Πάρκων. Η Κουάλα Λουμπούρ απέχει μόνο έξι ώρες.
    MyPhotoPics