Paraty, Βραζιλία

Το Paraty είναι ένας διατηρημένος πορτογαλικός αποικιακός, του 17ου αιώνα και βραζιλιάνικος αυτοκρατορικός δήμος με πληθυσμό περίπου 43.000 κατοίκους. Βρίσκεται στην Costa Verde (Πράσινη Ακτή), έναν καταπράσινο διάδρομο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο και την οροσειρά Bocaina, στη Βραζιλία.  
Κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου, το
Bocaina ήταν
ένα φυσικό εμπόδιο μεταξύ της Ευρώπης και τα ορυχεία χρυσού στο εσωτερικό της Βραζιλίας. Λόγω της στρατηγικής θέσης του, το Paraty, ήταν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας κατά την περίοδο αυτή. 


Ο πλούτος αυτής της περιόδου εξακολουθεί να φαίνεται στα όμορφα και καλοδιατηρημένα αποικιακά κτίρια, στο κέντρο της πόλης. Μετά το τέλος του κύκλου του χρυσού η πόλη σχεδόν εγκαταλείφθηκε. 

Η κληρονομιά όμως που άφησαν έγινε η νέα πηγή ανάπτυξης για την περιοχή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στο Paraty για να θαυμάσουν την παλιά πόλη και να επισκεφθούν ένα από τα τελευταία καταφύγια του ανέγγιχτου Ατλαντικού Rain Forest. 

Εξακολουθεί να υπάρχει στο Bocaina, λόγω της δυσκολίας εξαγωγής του ξύλου από τις υψηλές κορυφές του. Το Paraty προσφέρει επίσης αμέτρητες παρθένες παραλίες και κολπίσκους με
σμαραγδένια νερά, ήρεμα και λευκή άμμο.


Οι δρόμοι της παλιάς συνοικίας του Paraty διατηρούν την παλιά επίστρωση από τον 17ο αιώνα, είναι φτιαγμένοι από βράχια. Η ασυνήθιστη αυτή κάλυψη κάνει δύσκολο το περπάτημα, ειδικά με τακούνια. Σας συνιστούμε επίπεδα σανδάλια ή ένα άνετο παπούτσι του τένις.


Έχει πολλές μικρές γκαλερί και καταστήματα με ωραία χειροποίητα προϊόντα. Μπορείτε να βρείτε καλές ευκαιρίες. Μην παραλείψετε να κάνετε την περιοδεία με τη βάρκα. Το χρώμα και η διαφάνεια του νερού είναι απλά εκπληκτικά!


Έχει καταπληκτικά σημεία για καταδύσεις και γενικότερα προσφέρεται για όλα τα θαλάσσια σπορ. Προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό, ωραία μπαρ, καλά εστιατόρια.



Το κλίμα είναι τροπικό, ζεστό και πολύ υγρό. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 25oC 30oC όλο το χρόνο, αλλά μπορεί να αυξηθεί μέχρι και τους 40οC το καλοκαίρι (από Δεκέμβριο έως Μάρτιο).

Ο ήλιος λάμπει όλο το χρόνο, αλλά η τοπογραφία της περιοχής, με τα βουνά γύρω από τον κόλπο, κάνει ώστε οι βροχές να είναι πολύ σταθερές, ειδικά στο τέλος του καλοκαιριού (Φεβρουάριος και Μάρτιος). Ο χειμώνας (από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο) είναι λίγο πιο κρύος και πιο ξηρός.
    MyPhotoPics