Huacachina, έρημος του Περού.

Το άγνωστο χωριό - όαση στην έρημο του Περού. Στην έρημο Ατακάμα νοτιο - δυτικά του Περού, υπάρχει μια όαση! Γύρω από την λίμνη βρίσκεται το χωριό Huacachina, με 100 κατοίκους. Το χωριό απέχει 8 χλμ. από την πρωτεύουσα της περιοχής την πόλη Ίκα, όπου κατοικούν 220.000 άνθρωποι και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
Ονομάζεται "όαση της Αμερικής", χρησιμεύει ως θέρετρο για τις οικογένειες από τη κοντινή πόλη της Ica και γίνεται όλο και περισσότερο πόλος έλξης και για τους τουρίστες που ασχολούνται με τα αθλήματα sandboarding και buggying και κάνουν βόλτες στους αμμόλοφους που εκτείνονται σε πολλές δεκάδες μέτρα ψηλά.


Ο τοπικός θρύλος λέει ότι η λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε όταν μια όμορφη ντόπια πριγκίπισσα συνελήφθη στο λουτρό της από ένα νεαρό κυνηγό. Έφυγε τρέχοντας και από τα νερά που έπεσαν στο χώμα σχηματίστηκε η λιμνοθάλασσα. 


Οι πτυχώσεις του μανδύα της σχημάτισαν ρεύμα πίσω της
καθώς έτρεχε και έτσι έγιναν οι γύρω αμμόλοφοι. Φημολογείται ότι η πριγκίπισσα εξακολουθεί να "ζει" στην όαση ως γοργόνα.




Ιδιώτες γαιοκτήμονες κοντά στην όαση άνοιξαν πηγάδια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα υπόγεια ύδατα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της στάθμης του νερού στην όαση. 


Για να αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια νερού, και να διατηρηθεί
η όαση ως  ευχάριστος προορισμός για τους τουρίστες, η πόλη άρχισε μια διαδικασία τεχνητής άντληση νερού στην όαση.
    MyPhotoPics