Freedom ship, ΗΠΑ

Το νέο πρότζεκτ μιας εταιρίας από τη Φλόριντα. 
Πρόκειται για μία πλωτή πόλη, με την ονομασία Freedom  Ship, που θα βρίσκεται μόνιμα στη θάλασσα.  Έχει μήκος 1,4 χιλιομέτρων είναι 25 όροφοι ψηλή και χωράει πενήντα χιλιάδες ανθρώπους. Διαθέτει σχολεία, νοσοκομεία, γκαλερί, καταστήματα, πάρκα, ενυδρείο, καζίνο, γκαλερί τέχνης, εμπορικό κέντρο καθώς και ένα αεροδρόμιο στην οροφή του.
Σχεδιασμένο από την Freedom Ship International (FSI), το
σκάφος υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ζυγίζει 2,7 εκατομμύρια τόνους,  που σημαίνει ότι θα είναι πολύ μεγάλο για να εισέλθει  σε λιμάνι και οι κάτοικοί του θα περνούν όλο τον χρόνο τους στη θάλασσα. 



Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους ωκεανούς, η FSI ισχυρίζεται ότι το πλοίο θα περάσει το 70% γύρω από τις ακτές και το 30% θα κινείται μεταξύ των χωρών.  



Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ξεκινά από την ανατολική
ακτή των ΗΠΑ στην Ευρώπη και από την Ιταλία, την Αφρική, την Αυστραλία και στη συνέχεια στην Ασία και από εκεί στη δυτική ακτή της Αμερικής. 

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, το Freedom Ship θα έχει επίσης χώρο για επιπλέον 30.000 επισκέπτες καθημερινά, 20.000 προσωπικό και 10.000 επισκέπτες που θέλουν να διανυκτερεύσουν. 


Η ενέργεια του σκάφους θα προέρχεται από διάφορες πηγές,
όπως του νερού και της ηλιακής ενέργειας. Όσο για τη μετακίνηση των επισκεπτών, αυτή θα γίνεται είτε με αεροπλάνο είτε με
πλοίο.


Ο Roger M Gooch, διευθυντής και αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Freedom Ship International, υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή λείπει 1 δισεκατομμύριο για να αρχίσουν οι εργασίες, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι τα χρήματα θα βρεθούν, καθώς το ενδιαφέρον ενισχύεται τους τελευταίους μήνες.
ΜyPhotoPics