Vigan, Φιλιππίνες


Η πόλη Βιγκάν, Lungsod ng Vigan, βρίσκεται στις Φιλιππίνες, στην επαρχία Ιλόκος Σουρ,
της οποίας είναι και πρωτεύουσα. 
Βρίσκεται στις δυτικές ακτές της νήσου Λουζόν και βλέπει τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. 

Το 1999, ανακηρύχθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Έχοντας ιδρυθεί τον 16ο αιώνα, το Βιγκάν είναι ένα  παράδειγμα οργανωμένης ισπανικής αποικιακής πόλης, και εμπορικού κέντρου, στην Ασία. 



Η αρχιτεκτονική του αντανακλά τη μείξη πολιτισμικών στοιχείων από τις Φιλιππίνες, την Κίνα και την Ευρώπη, δίνοντας ως αποτέλεσμα έναν πολιτισμό και ένα αστικό τοπίο μοναδικό στη Νοτιοανατολική
Ασία.
                           


Η πόλη είναι η μόνη στις Φιλιππίνες που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και διασώζεται μέχρι σήμερα.  Aποτελούσε παράκτιο εμπορικό κέντρο πολύ πριν την έλευση των Ισπανών από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έφτασαν στο Νησί του Βιγκάν Κινέζοι έμποροι μέσω του ποταμού Μεστίζο. 


Aντάλλασσαν αγαθά από τα βασίλεια της Ασίας με χρυσάφι, κερί και άλλα προϊόντα. Άποικοι από άλλες περιοχές, κυρίως από την Κίνα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή κι έκαναν μικτούς γάμους με τον ιθαγενή πληθυσμό.




Στις 20 Μαΐου 1572, οι Ισπανοί κατέφτασαν βόρεια της Μανίλα και στις 12 Ιουνίου έφτασαν στο Βιγκάν, όπου ιδρύθηκε από το Χουάν ντε Σαλσέδο η "Villa Fernandina de Vigan", προς τιμήν του Φερδινάνδου, γιου του Φιλίππου Β' της Ισπανίας. 


Το 1576, ο Σαλσέδο επέστρεψε στην περιοχή με στρατιωτική συνοδεία και ιεραπόστολους για την κατήχηση της επαρχίας Ιλόκος. Ιδρύθηκε ισπανική πόλη, με σκοπό τον έλεγχο των γειτονικών περιοχών. Από το 1645 ως το 1660, το Βιγκάν ήταν χωρισμένο σε 21 τομείς.




Το 1906, ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο των Βορείων Φιλιππίνων, το παλαιότερο κρατικό πανεπιστήμιο στη Βόρεια Λουζόν. Σήμερα, η πόλη χωρίζεται σε 39      κοινότητες.


  
  Εκκλησία Αγίου Αυγουστίνου
   Καθεδρικός Ναός και μνημείο
   Προς την παραλία
   Παραλία γκρι άμμος
    MyPhotoPics