Νήσος Palmerston, Ειρηνικός Ωκεανός


Το νησί Palmerston βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανήκει στα Cook Islands και πρόκειται
στην ουσία για μια  ατόλη, 500 
χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Rarotonga και κατέχει τον τίτλο της άκρης της γης.



Ανακαλύφθηκε από τον James Cook τον Ιούνιο του 1774 και αποτελεί σίγουρα έναν μικρό παράδεισο επί της γης… στην άκρη της Γης! Ένα από τα πιο απομονωμένα νησιωτικά συμπλέγματα.




Oι 60 περίπου κάτοικοί του ασχολούνται αποκλειστικά με την αλιεία και έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, καθώς όλοι μαζί προσπαθούν  να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες διαβίωσης. 

Ο ανεφοδιασμός του νησιού γίνεται μόλις δύο φορές το χρόνο,
καταστήματα δεν υπάρχουν ούτε οι πιο απλές ευκολίες διαβίωσης εκτός από ένα τηλεφωνικό "κέντρο".  Η φιλοξενία των κατοίκων θεωρείται το μεγάλο τους προτέρημα.
Οι λίγοι επισκέπτες που μπορούν να φτάσουν εδώ μόλις 2 φορές το χρόνο απολαμβάνουν δωρεάν φαγητό και ύπνο, ενώ το απέραντο γαλάζιο και οι λευκές αμμώδεις παραλίες προσφέρουν άπειρες δυνατότητες χαλάρωσης και ξεκούρασης πέρα από τους έντονους ρυθμούς ζωής που ο καθένας έχει συνηθίσει να βιώνει αλλού. 

Σε ένα πρόσφατο αφιέρωμα του BBC στην περιοχή αναφέρεται χαρακτηριστικά: Σε αυτόν τον μικρό επίγειο παράδεισο για να φτάσεις πρέπει να ταξιδέψεις 9 μέρες μέσα σε μια βάρκα με το φόβο να σε χτυπήσει τροπική καταιγίδα.




Οι ήρεμοι ρυθμοί ζωής και η φιλοξενία των κατοίκων είναι κάτι παραπάνω από μια καλή ανταμοιβή για την περιπέτειά σου.

    MyPhotoPics