Tahoe lake, ΗΠΑ

Η λίμνη Τάχο (Tahoe lake) είναι η μεγαλύτερη αλπική λίμνη στη Βόρεια Αμερική. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.897μέτρων στα σύνορα Καλιφόρνιας και Νεβάδα, δυτικά του Κάρσον Σίτυ και περιβάλλεται από τη Σιέρρα Νεβάδα δυτικά και την οροσειρά Κάρσον ανατολικά. Έχει έκταση 496 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος 501 μέτρα.
Η λίμνη δημιουργήθηκε πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια εξαιτίας γεωλογικού ρήγματος και πήρε το σύγχρονο σχήμα της κατά της εποχή των παγετώνων. Αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό τόσο στη Νεβάδα όσο και στην Καλιφόρνια για σκι και άλλες δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της εποχής του σκι, χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων του Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, και  Σαν Χοσέ, έρχονται στις πλάγιές με τις καλύτερες πίστες στον κόσμο να κάνει σκι. Η λίμνη Tahoe, εκτός από την πανοραμική της θέα, είναι ευρέως γνωστή για τις χιονοθύελλες.


Πέφτει το περισσότερο χιόνι από οπουδήποτε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερο από το 99% όλου του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η λίμνη είναι δημοφιλής για υδάτινο αθλητισμό και δραστηριότητες στις παραλίες. 
Ο γύρος της λίμνης για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και τις υπέροχες παραλίες της γίνεται με το Tahoe Queen.
MyPhotoPics