Los Jameos del Agua, Λανζαρότε, Κανάριοι νήσοι

Το Λανζαρότε, ισπανικά Lanzarote,  είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό και το ανατολικότερο.  Απέχει 125 χλμ. από τις αφρικανικές ακτές και 1.000 χλμ. από την Ιβηρική χερσόνησο. Το ηφαιστειακό τοπίο αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του τόπου, κάτι που δημιουργεί απόκοσμες  εικόνες όπου κι αν γυρίσει το βλέμμα ο επισκέπτης.


Το Los Jameos del Agua αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα και παράδοξα συνάμα, καθώς πρόκειται για μια γαλάζια λίμνη που δεσπόζει στο κέντρο ενός ηφαιστείου και δημιουργήθηκε από την έκρηξη του La Corona αρκετούς αιώνες πριν. 




Η εσωτερική αυτή λίμνη αποτελεί μοναδικό γεωλογικό σχηματισμό, ενώ η κατάρρευση της οροφής αφήνει το φως να μπει στο εσωτερικό δημιουργώντας ακόμα ωραιότερες εικόνες.


Οι σπηλιές που υπάρχουν τριγύρω συμπληρώνουν το
σκηνικό, ενώ ένα υπόγειο τούνελ 1,5 χιλιομέτρων, γνωστό ως "Tunel de la Atlantida" (σ.σ. "η σήραγγα της Ατλαντίδας"), οδηγεί στην θάλασσα, από όπου έρχεται και το νερό της λίμνης. 


Ένα σπάνιο λευκό είδος καβουριών ζει στα νερά και αναπαράγεται στα βράχια, ενώ παράξενα πετρώματα και πρωτότυποι σχηματισμοί ολοκληρώνουν την ιδιαιτερότητα του τοπίου.
    MyPhotoPics