Castle Combe, Αγγλία

Το Castle Combe είναι ένα χωριουδάκι στο Wiltshire της Αγγλίας και έχει πληθυσμό μόλις 350 κατοίκους. Η περιοχή είναι  προστατευόμενη και το χωριό δέχεται επισκέπτες για τουλάχιστον 100 χρόνια. Η προτίμηση που του δείχνουν οι επισκέπτες οφείλεται στη γοητεία και τη γαλήνη που το χαρακτηρίζει. 

Το αποκαλούν, το ομορφότερο χωριό της Αγγλίας. Διάσημο
είναι επίσης για τα μεσαιωνικά του κτήρια, ενώ έχει φτάσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τα "30 καλύτερα χωριά του κόσμου", του περιοδικού Times.
Έχουν γίνει γυρίσματα αρκετών ταινιών στην περιοχή και είναι καταφύγιο για την άγρια ​​πανίδα, καθώς είναι  προστατευόμενη περιοχή. Τα σπίτια του χωριού είναι όλα τυπικά Cotswold τύπου,
κατασκευασμένα από πέτρα με χοντρούς τοίχους και οροφές, διαχωρισμένα με φυσικές πέτρινες πλάκες. 


Τα κτίσματα είναι εκατοντάδων ετών και παρατίθενται ως αρχαία μνημεία. Αυστηροί κανόνες εφαρμόζονται για τη διατήρηση της ομορφιάς και του χαρακτήρα του Castle Combe για να τα βρουν οι επόμενες γενεές.



Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλές τοποθεσίες ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως το Avebury, το Στόουνχεντζ και τα Wiltshire White Horses. Υπάρχουν επίσης πολλοί υπέροχοι περίπατοι στην περιοχή.
    MyPhotoPics