Κάστρο Trakai, Λιθουανία

Σαν κάστρο παραμυθιού, το κάστρο Trakai δεσπόζει στην μέση μιας λίμνης στην ομώνυμη πόλη της  Λιθουανίας. Συνορεύει με το Βίλνιους και δεν βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, αφού απέχει μόλις 27 χλμ. και υπάρχει πολύ καλή συγκοινωνία τόσο οδική όσο και σιδηροδρομική.
Είναι ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ευρώπης, φτιαγμένο
από κοκκινότουβλα με απότομες κόκκινες κεραμωτές στέγες. Στο κάστρο οι επισκέπτες φτάνουν περπατώντας μια στενή γέφυρα. Το τοπίο είναι πολύ εντυπωσιακό τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα!  Περπατώντας στο εσωτερικό του, ο επισκέπτης νιώθει την ατμόσφαιρα ενός μεγαλοπρεπούς μεγάρου.
Το καμάρι του Trakai είναι το Νησί Κάστρο, το μοναδικό κάστρο στην Ανατολική Ευρώπη που έχει χτιστεί πάνω σε ένα νησί, στην λίμνη Galve. Το κάστρο χτίστηκε ως αμυντικό φρούριο αλλά μετά τη μάχη του Zalgiris/Grunwald έχασε την αμυντική σημασία του. Τότε μετατράπηκε σε τόπο διαμονής για τον Μέγα Δούκα Γκετιμίνας.


Κάθε χρόνο γίνεται 
το ετήσιο Medieval festival στο κάστρο, όπου γίνεται αναπαράσταση της ζωής στο μεσαίωνα, κυρίως με μάχες και φαγητό της εποχής.

Ο καιρός είναι καλύτερος από το Πάσχα και μετά, ιδιαίτερα από Μάιο ως Σεπτέμβριο. Σίγουρα το τοπίο είναι συναρπαστικό το χειμώνα αλλά οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν δεν βοηθούν και πολύ στην ξενάγηση σας εκεί!



    MyPhotoPics