Λίμνη Powell, ΗΠΑ

Η λίμνη Powell είναι μια δεξαμενή στον ποταμό του Κολοράντο βρίσκεται στα όρια μεταξύ της Γιούτα και Αριζόνα, το
 μεγαλύτερο μέρος της, μαζί με την γέφυρα Rainbow, είναι στην Γιούτα. Πρόκειται για μια σημαντική περιοχή διακοπών όπου περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται κάθε χρόνο. 
Η λίμνη Powell  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από τις τεχνητές
δεξαμενές, με μέγιστη χωρητικότητα νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από την λίμνη Mead, αποθηκεύοντας 24.322.000 στρεμμάτων πόδια (3.0001 ? 10 10 m 3) νερού όταν είναι πλήρεις κατά την διάρκεια του χειμώνα συνήθως.

Η λίμνη Powell δημιουργήθηκε από τις πλημμύρες του Glen Canyon με το αμφιλεγόμενο φράγμα του. Πήρε το όνομά της από τον εξερευνητή John Wesley Powell , ένα παλαίμαχο από τον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, που εξερεύνησε το ποτάμι με τρεις ξύλινες βάρκες το 1869. Το 1972 ιδρύθηκε το Glen Canyon ως Εθνική περιοχή αναψυχής. 
Είναι δημόσια γη που διαχειρίζεται η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων και είναι διαθέσιμη στο κοινό για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Βρίσκεται σε τμήματα της Garfield , Kane , και San Juan κομητείες στη νότια Γιούτα, και στο Coconino County στη β. Αριζόνα. Τα βόρεια όρια της λίμνης εκτείνονται τουλάχιστον μέχρι τη γέφυρα Hite Crossing.
    MyPhotoPics