Τοφίνο, Καναδάς

Το Τοφίνο είναι μια περιοχή περίπου 1.876 κατοίκων στη δυτική ακτή του Vancouver Island, στη Βρετανική Κολομβία,  Καναδά. Βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου Esowista, στο νότιο άκρο της Clayoquot Sound. Ο οικισμός του Τοφίνο απέκτησε για πρώτη φορά το όνομά του το 1909, με το άνοιγμα του Ταχυδρομείου Τοφίνο.
Δημοφιλής τουριστικός προορισμός για πολύ κόσμο, το καλοκαίρι ο πληθυσμός του Τοφίνο αυξάνεται. Προσελκύει surfers, λάτρεις της φύσης, κατασκηνωτές, φαλαινο-παρατηρητές, αλιείς ή κάποιους που απλά ψάχνουν για να είναι κοντά στην φύση. Τον χειμώνα η κίνηση δεν είναι τόσο έντονη, αν και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Τοφίνο και τη δυτική ακτή για να παρακολουθήσουν καταιγίδες στο νερό. 

Κοντά στο Τοφίνο είναι η Long Beach, μια γραφική παραλία και
δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο, το Pacific Rim National Park Reserve. Το Maquinna Marine Provincial Park, με τις ιαματικές πηγές, που βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα (28 μίλια) βόρεια από το Τοφίνο και είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός ημερήσιων εκδρομών για τους τουρίστες, αν και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή υδροπλάνο.
Έχει ένα μικρό αεροδρόμιο που βρίσκεται 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Είναι προσβάσιμο σε ιδιωτικά και εμπορικά αεροσκάφη.  Η παράκτια ομίχλη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο τα πρωινά το καλοκαίρι, γεγονός που περιπλέκει την πρόσβαση από αέρα έως ότου καθαρίσει ο καιρός.


Έχει εύκρατο κλίμα. Οι χειμώνες στο Τοφίνο είναι τόσο ήπιοι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν μερικοί από τους πιο εξωτικούς φοίνικες. Τα καλοκαίρια, ο Ιούλιος είναι η ξηρότερη περίοδος με μόνο 76,8 χιλιοστά βροχής.
    MyPhotoPics