Τοφίνο


Το Τοφίνο είναι μια περιοχή περίπου 1.876 κατοίκων στη δυτική ακτή του Vancouver Island, στη Βρετανική Κολομβία, Καναδά. Βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου...
Esowista, στο νότιο άκρο της Clayoquot Sound. Ο οικισμός του Τοφίνο απέκτησε για πρώτη φορά το όνομά του το 1909 με το άνοιγμα του Ταχυδρομείου Τοφίνο.
Δημοφιλής τουριστικός προορισμός το καλοκαίρι, ο πληθυσμός του Τοφίνο αυξάνεται. Προσελκύει surfers , τους λάτρεις της φύσης, κατασκηνωτές, φάλαινο-παρατηρητές, αλιείς ή κάποιους που απλά ψάχνουν για να είναι κοντά στην φύση.  Το χειμώνα η κίνηση δεν είναι τόσο έντονη, αν και πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το Τοφίνο και τη δυτική ακτή για να παρακολουθήσουν καταιγίδες στο νερό. 
Κοντά στο Τοφίνο είναι η Long Beach, μια γραφική παραλία και δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο, το Pacific Rim National Park Reserve . Το Maquinna Marine Provincial Park, με τις ιαματικές πηγές, που βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα (28 μίλια) βόρεια από το Τοφίνο και είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός ημερήσιων εκδρομών για τους τουρίστες, αν και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή υδροπλάνο.
Tο Τοφίνο έχει ένα μικρό αεροδρόμιο που βρίσκεται 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Είναι προσβάσιμο σε ιδιωτικά και εμπορικά αεροσκάφη. Floatplanes για την είσοδο στην πόλη. Η παράκτια ομίχλη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το πρωί το καλοκαίρι, γεγονός που περιπλέκει την πρόσβαση από αέρα έως ότου καθαρίσει ο καιρός.
Έχει εύκρατο κλίμα. Οι χειμώνες στο Τοφίνο είναι τόσο ήπιοι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν μερικοί από τους πιο εξωτικούς φοίνικες. Τα καλοκαίρια, ο Ιούλιος είναι η ξηρότερη περίοδος με μόνο 76,8 χιλιοστά βροχής.


MyPhotoPics