Batu Caves, Μαλαισία

Το Batu Caves είναι ένας ασβεστολιθικός λόφος που έχει μια σειρά από ναούς σπήλαια  στην περιοχή Gombak, 13 χλμ.  βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία. Παίρνει το όνομά του από την Sungai Batu ή τον ποταμό Batu, που ρέει πέρα από το λόφο. Batu Caves είναι επίσης το όνομα του γειτονικού χωριού.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Hindu ιερά έξω από την Ινδία,
αφιερωμένo στον Κύριο Murugan. Προσελκύει χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες, ειδικά κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ Hindu, Thaipusam.

Πλησιάζοντας τα σπήλαια, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στην είσοδο είναι ένα επιβλητικό χρυσό άγαλμα του Λόρδου Murugan. Ανεγέρθηκε το 2006, αυτό το άγαλμα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο αφιερωμένο στη θεότητα και στέκεται φρουρός των 272 σκαλιών που οδηγούν στις εισόδους των σπηλαίων.

Οι τρεις κύριες σπηλιές.
Η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής είναι γνωστή ως Ναός της Σπηλιάς, με ύψος πάνω από 300 πόδια υψηλή. Μέσα στο σπήλαιο θα βρείτε διάφορα προσκυνήματα Ινδουιστών και περίτεχνες απεικονίσεις φέρνοντας θρύλους για τη ζωή.


Η είσοδος στον κάτω Ναό της Σπηλιάς είναι γνωστή ως σκοτεινή σπηλιά. Αυτή είναι η πιο άγρια από τα τρία σπήλαια. Το 6.500 πόδια υπόγειο τμήμα φιλοξενεί λαμπρούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και είναι το σπίτι σε πολλά είδη ζώων συμπερ/μένων των απειλούμενων με εξαφάνιση Spider Trapdoor. Η σκοτεινή σπηλιά μπορεί να διερευνηθεί μόνο κατόπιν συνεννόησης, σε σπηλαιολογία περιοδεία.



Ακριβώς απέναντι από ένα ελκυστικό σύνολο γεφυρών, το
σπήλαιο Πινακοθήκη περιέχει Hindu γλυπτά και τοιχογραφίες που απεικονίζουν ιστορίες του Κυρίου Murugan και άλλους Θρύλους των Hindu. 
    MyPhotoPics