Green Fly Geyser, Νεβάδα, ΗΠΑ

"Πολύχρωμο Τοπίο από τον πλανήτη Άρη; Όχι. Fly Geyser στην έρημο της Νεβάδα ". Bρίσκεται στο Fly   Ranch Washoe  Country, Νεβάδα, ΗΠΑ. Αν και δεν είναι φυσικό φαινόμενο, οι σχηματισμοί που είναι αποτέλεσμα του υπέρ ασβεστοποιημένου νερού είναι ένα μοναδικό θαύμα από μόνοι τους. Βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία, είναι ορατό από μια λογική απόσταση. Δυστυχώς το Fly Geyser δεν είναι ανοικτό για το κοινό.
Δημιουργήθηκε τυχαία το 1964 από ένα γεωθερμικό τεστ. Το
ζεστό νερό εκτινάσσεται από τότε, αφήνοντας ανθρακικό ασβέστιο το οποίο αυξάνεται με ρυθμό αρκετών εκατοστών ετησίως. Το λαμπρό κόκκινο και πράσινο χρώμα στα αναχώματα είναι από θερμόφιλα άλγη που ευδοκιμούν στο μικρο-κλίμα των geysers.

Αναπτύσσεται από το 1960. Αναβλύζει συνεχώς ζεστό νερό που εκτινάσσεται περίπου πέντε πόδια στον αέρα και είναι ορατό από μεγάλη απόσταση. Οι τρεις πράσινο-κόκκινοι ογκώδεις στυλοβάτες κωνικοί βράχοι που είναι 10 έως 12 πόδια  από ανθρακικό ασβέστιο στη πραγματικότητα είναι περίπου 3 μέτρα ύψος, αλλά το προστιθέμενο ύψος οφείλεται στα αναχώματα που κάθονται. Το κόκκινο και το πράσινο χρώμα στο Fly Geyser προκαλείται από θερμόφιλα φύκια.

Το Fly Geyser περιβάλλεται από εξώστες-πισίνες με λίμνες ζεστού νερού που έχει εξαπλωθεί σε 30 - 40 πισίνες σε πάνω από 74 στρέμματα. Ψάρια προστέθηκαν στις ζεστές πισίνες. Πουλιά έρχονται εκεί, σαν να κάνει το δικό της οικοσύστημα σε ένα βιότοπο της ερήμου.

Αρκετές ομάδες έχουν προσπαθήσει να αγοράσουν το Fly Geyser και να το μετατρέψουν σε δημόσια έκταση. Μέχρι στιγμής, έχουν αρνηθεί. Φίλοι της Black Rock High Rock ελπίζουν να επιτραπεί η πρόσβαση του κοινού στο μέλλον.



Το πολύχρωμο Fly Geyser διαμορφώνεται σαν μίνι ηφαίστειo
 Οι υδρατμοί από το Fly Geyser κατά την ανατολή του ηλίου,    μοιάζουν με ένα χέρι γεμάτο ήλιο.
    MyPhotoPics