Το πέτρινο δάσος του Shilin, Κίνα

Η περιοχή Shilin βρίσκεται στην επαρχία Lunan Yi, στην Κίνα. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς για τους τουρίστες περιοχές της χώρας, κυρίως λόγω των τοπίων της. Το πιο εντυπωσιακό  τοπίo, γνωστό με το όνομα "το πέτρινο δάσος του Shilin", οφείλεται στη διάβρωση του πετρώδους εδάφους της περιοχής από το νερό, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί βράχια, τα οποία μοιάζουν με σταλαγμίτες και θυμίζουν δέντρα.

Η ύπαρξη των περίεργων αυτών σχηματισμών ήταν γνωστή στους κατοίκους της περιοχής από πολλά χρόνια πριν. Μάλιστα, κατά τη δυναστεία των Μινγκ (1368-1644), το αποκαλούσαν "το πρώτο θαύμα του κόσμου". 

Το πέτρινο δάσος καλύπτει συνολικά μια περιοχή 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολλά ειδυλλιακά σημεία και δρομάκια στα οποία μπορεί κανείς να περιπλανηθεί απολαμβάνοντας τη δημιουργικότητα της φύσης. 
Οι πιο ψηλοί από τους βράχους φτάνουν τα 30 μέτρα σε ύψος, προσφέροντας εκπληκτική θέα της περιοχής. Δυο τμήματα του μέρους, το δάσος Naigu και το χωριό Suogeyi, αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 MyPhotoPics