Νήσος Μύκονος, Ελλάς

Η Μύκονος βρίσκεται στην περιοχή του  κεντρικού  Αιγαίου και ανήκει στο νομό Κυκλάδων, Ελλάς. Η συνολική της επιφάνεια είναι 105.481  στρέμματα ενώ ο συνολικός μόνιμος πληθυσμός της, ανέρχεται στους 9.320 κατοίκους (απογραφή 2001).
Το νησί της Μυκόνου συνδέεται με την ελληνική Μυθολογία, έχει σημαντική παρουσία στα μυκηναϊκά χρόνια και έχει αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και οικονομικά κέντρα του αρχαίου κόσμου, τη Δήλο, βρισκόμενη κάτω από τη σφαίρα επιρροής των Αθηναίων. Φημίζεται, ακόμα, για την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τις πολυάριθμες παραλίες.
Η Μύκονος κατέχει τον τίτλο του πλέον κοσμοπολίτικου νησιού στην Ελλάδα, ενώ η νυχτερινή ζωή της θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Το νησί των ανέμων, όπως αποκαλείται συνήθως, προσελκύει τους περισσότερους, αλλά και πιο ενθουσιώδεις επισκέπτες. Η διασκέδαση συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με beach parties, και κορυφώνεται στο Super Paradise, τη διασημότερη παραλία του νησιού.

Η Χώρα βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού, στο μέσο ενός μεγάλου κόλπου που σχηματίζεται από τους όρμους του Τουρλού και του Αγίου Στεφάνου στα βόρεια, και από τον όρμο του Κόρφου και τη χερσόνησο του Διακόφτη, στα νότια. 



Ξεχωρίζει για τα πλακόστρωτα δαιδαλώδη σοκάκια, τα κατάλευκα σπίτια, τις γραφικές εκκλησίες, τις μπουκαμβίλιες των σπιτιών και τη μοναδική καθαριότητα. Μάλιστα, η επίπεδη τοποθεσία και το ενιαίο ύψος των κτιρίων δίνουν στον επισκέπτη την εντύπωση ότι βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.
 
Παραλίες Μυκόνου
Μεγάλη Άμμος



Η παραλία Μεγάλη Άμμος στη Μύκονο δεν είναι από τις συνιστώμενες παραλίες γενικότερα, αφού οι σχολικές εκδρομές είναι πολύ συχνές στο σημείο, ενώ δίπλα είναι ο κεντρικός δρόμος που συνδέει τη Μύκονο με τον Ορνό οπότε έχει και αρκετή φασαρία.
Ψαρρού


Η παραλία Ψαρρού  είναι αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, με καταγάλανα νερά, χρυσή άμμο, και έχοντας το πλεονέκτημα ότι όσο δυνατός και να είναι ο βοριάς, στην Ψαρρού τα νερά είναι πάντα ήρεμα, καθώς η παραλία είναι κλεισμένη από βουνά γύρω της. Η παραλία της Ψαρρούς είναι επίσης η κοσμικότερη παραλία του νησιού, διαθέτοντας την πιο άψογη εξυπηρέτηση και την μεγαλύτερη ποιότητα σε όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
Πλατύς Γιαλός
Η παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο είναι μια από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Μυκόνου, με αρκετό κόσμο, αρκετά οργανωμένη με πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια κατά μήκους της παραλίας. Ο Πλατύς Γιαλός είναι το σημείο αφετηρίας των καϊκιών που λειτουργούν σαν θαλάσσια ταξί και μεταφέρουν τον κόσμο σχεδόν σε όλες τις παραλίες της Μυκόνου. Μπορείτε να φτάσετε στον Πλατύ Γιαλό με το λεωφορείο ή με δικό σας όχημα.
Paradise Beach

Η παραλία Paradise στη Mύκονο είναι γνωστή για τα καθημερινά πάρτι που γίνονται εκεί, πρωί και βράδυ. Ο κόσμος που επισκέπτεται την παραλία Paradise είναι νεαρής μόνο ηλικίας καθώς εκεί βρίσκονται κάποια από τα πιο γνωστά μαγαζιά διασκέδασης στη Μύκονο. Πίσω από την παραλία Paradise υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο camping για όσους προτιμούν την πιο στενή επαφή με τη φύση στις διακοπές τους. Στην παραλία θα φτάσετε με ταξί, με λεωφορείο ή από το μονοπατάκι στον Πλατύ Γιαλό που οδηγεί στο Paradise.
Άγιος Ιωάννης

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο είναι αμμώδης και σχετικά ήρεμη παραλία με μπλε κρυστάλλινα νερά. Θα συναντήσετε λίγες ξαπλώστρες αλλά αρκετά καλά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα θαλασσινά και όχι μόνο. Η πρόσβαση στον Άη Γιάννη είναι εύκολη με δικό σας όχημα ή με ταξί.
Ελιά







Η παραλία Ελιά στη Μύκονο είναι η μεγαλύτερη αμμώδης και πλήρως οργανωμένη παραλία στη Μύκονο. Θα απολαύσετε σίγουρα την παραλία της Ελιάς αν και καλό είναι τις ημέρες που ο αέρας στη Μύκονο είναι δυνατός να την αποφύγετε. Απίστευτα καταγάλανα νερά, σε μια αμμώδη και αρκετά μεγάλη παραλία, όπου μπορείτε να ασχοληθείτε με αρκετά θαλάσσια σπορ.
Καλαφάτης

Η παραλία Καλαφάτης  είναι η μοναδική παραλία της Μυκόνου που είναι περικυκλωμένη από δέντρα, και μία από τις μεγαλύτερες του νησιού. Είναι γνωστή για τα θαλάσσια σπορ που διαθέτει, κανό, jet ski, θαλάσσια ποδήλατα, wind surfing και πολλά άλλα.
Κόλπος Πανόρμου













Στην παραλία Πάνορμος στη Μύκονο τα νερά είναι κρυστάλλινα και όχι τόσο κρύα όσο σε άλλες παραλίες, ενώ περιτριγυρίζεται από αμμόλοφους. Μπορείτε να παίξετε beach volley με τις ώρες. Η παραλία Πάνορμος είναι αρκετά οργανωμένη παρόλο που δε διαθέτει ξαπλώστρες αλλά μόνο ομπρέλες. 
Super Paradise













Η παραλία Super paradise στη Μύκονο είναι νότια παραλία με ήρεμα γαλανά νερά και χρυσή μαλακή αμμουδιά. Είναι γνωστή για τη δυνατή της μουσική και σαν μέρος ξεφαντώματος στην παραλία, και σαν παραλία γυμνιστών. Υπέροχη παραλία με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, σε ένα μικρό αλλά βαθύ κόλπο.
Myphotopics