Παραδοσιακοί Ελληνικοί Φάροι Νο2 !!!

Φάρος Φισκάρδου, Κεφαλοννιά.

Κατασκευάστηκε το 1892 και βρίσκεται στα βόρεια του νησιού της Κεφαλλονιάς στο
όμορφο Φισκάρδο. 
Το ύψος του πύργου του είναι 14,2 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 27 μέτρα. Κοντά στον φάρο αυτόν σώζεται σε καλή κατάσταση ο παλιός βενετσιάνικος φάρος.

ΦΑΡΟΣ ΔΙΧΑΛΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.




Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1907. Το ύψος του πύργου του είναι 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 17 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από δύσβατο δρόμο μέσω της Σάμης.
ΦΑΡΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ



Ο φάρος των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται στην περιοχή Λάσση κοντά στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Κατασκευάστηκε το 1828 από τους Άγγλους και όταν διοικητής ήταν ο Κάρολος Νάπιερ. Έχει ύψος πύργου 8 μέτρα και εστιακό ύψος 11 μέτρα. Καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953 και ξαναχτίστηκε σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο (του 1828) των Άγγλων. Εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1863 με την προσάρτηση των Επτανήσων.  
  ΦΑΡΟΣ ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Ο φάρος Γερόγομπος χτίστηκε το 1907 από τους Aγγλους. Το ύψος του πύργου του είναι 13 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 58 μέτρα. Βρίσκεται στην άκρη του ομώνυμου ακρωτηρίου στην Κεφαλλονιά. Ο φάρος καταστράφηκε από τα Γερμανικά στρατεύματα κατά την αποχώρησή τους από το νησί και ξαναχτίστηκε το 1947.
  ΦΑΡΟΣ ΟΞΥΑΣ, ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ. 
Κατασκευάστηκε το 1899. Το ύψος του πέτρινου πύργου του είναι 8 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 71 μέτρα. Είναι εγκατεστημένος στο μικρό νησάκι Οξειά ή Οξυά του Πατραϊκού κόλπου στα νοτιοδυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από τον Αστακό που απέχει 55 χλμ. από το Μεσολόγγι. 
  ΦΑΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Ο φάρος στον Άγιο Σώστη κατασκευάστηκε το 1859. Το ύψος του πέτρινου κυλινδρικού του πύργου είναι 11,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 12 μέτρα.
  ΦΑΡΟΣ ΑΝΤΙΡΙΟΥ
Κατασκευάστηκε το 1880. Το ύψος του πύργου του είναι 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 15 μέτρα. Βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού πάνω σε έναν κυλινδρικό πύργο στο κάστρο του Αντιρίου ακριβώς εκεί που δένουν τα πλοία.
  ΦΑΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟY
Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1909. Το ύψος του πέτρινου πύργου του είναι 8 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 16 μέτρα. Βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Ναυπάκτου και αποτελεί τμήμα του παλιού φρουρίου της πόλης.
ΦΑΡΟΣ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΙΑΣ (ΡΙΟΥ)



 
Κατασκευάστηκε το 1880. Το ύψος του πύργου του είναι 9,6 μέτρα και το εστιακό του ύψος 8,5 μέτρα. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς από την Πάτρα. O φάρος καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναλειτούργησε μετά το 1945 αφού ξαναεπισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό.
 ΦΑΡΟΣ ΨΑΡΟΜΥΤΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Κατασκευάστηκε το 1894.Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου είναι 9 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 65 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από την Ιτέα-Γαλαξίδι.  Ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και φωτίζει στην μέση του Κορινθιακού απέναντι από το Αίγιο.
ΦΑΡΟΣ ΣΚΙΝΑΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 Κατασκευάστηκε το 1897. Το ύψος του πέτρινου πύργου του είναι 9,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 67 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς ξεκινώντας από το χωριό Βολίμες προς το ομώνυμο ακρωτήριο Σκινάρι της Ζακύνθου γνωστό για τις "γαλάζιες σπηλιές".
 MyPhotoPics