ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΦΑΡΟΙ Νο2 !!!

ΦΑΡΟΣ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΝΝΙΑ.

Κατασκευάστηκε το 1892 και βρίσκεται στα βόρεια του νησιού της Κεφαλλονιάς στο όμορφο Φισκάρδο...
Το ύψος του πύργου του ειναι 14,2 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 27 μέτρα. Κοντά στον φάρο αυτόν σώζεται σε καλή κατάσταση ο παλιός βενετσιάνικος φάρος.
ΦΑΡΟΣ ΔΙΧΑΛΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.
Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1907. Το ύψος του πύργου του ειναι 9 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 17 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από δύσβατο δρόμο μέσω της Σάμης.
ΦΑΡΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣΟ φάρος των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται στην περιοχή Λάσση κοντά στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Κατασκευάστηκε το 1828 από τους Αγγλους και όταν διοικητής ήταν ο Κάρολος Νάπιερ. Έχει ύψος πύργου 8 μέτρα και εστιακό ύψος 11 μέτρα. Καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953 και ξαναχτίστηκε σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο (του 1828) των Αγγλων. Εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο το 1863 με την προσάρτηση των Επτανήσων. Χαρακτηριστικά φάρου: Αναλαμπών Λευκός ανά 24 δ/λ.
ΦΑΡΟΣ ΓΕΡΟΓΟΜΠΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Ο φάρος Γερόγομπος χτίστηκε το 1907 από τους Aγγλους. Το ύψος του πύργου του είναι 13 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 58 μέτρα. Βρίσκεται στην άκρη του ομώνυμου ακρωτηρίου στην Κεφαλλονιά. Ο φάρος καταστράφηκε από τα Γερμανικά στρατεύματα κατά την αποχώρησή τους από το νησί και ξαναχτίστηκε το 1947.
ΦΑΡΟΣ ΟΞΥΑΣ, ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ. 
Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1899. Το ύψος του πέτρινου πύργου του ειναι 8 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 71 μέτρα. Είναι εγκατεστημένος στο μικρό νησάκι Οξειά ή Οξυά του Πατραικού κόλπου στα νοτιοδυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από τον Αστακό που απέχει 55 χλμ. από το Μεσολόγγι.
ΦΑΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
Ο φάρος στον Αγιο Σώστη Κατασκευάστηκε το 1859. Το ύψος του πέτρινου κυλινδρικού του πύργου είναι 11,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 12 μέτρα.
ΦΑΡΟΣ ΑΝΤΙΡΙΟΥ

Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1880. Το ύψος του πύργου του ειναι 9 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 15 μέτρα. Βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού πάνω σε έναν κυλινδρικό πύργο στο κάστρο του Αντιρίου ακριβώς εκεί που δένουν τα πλοία.
ΦΑΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟY
Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1909. Το ύψος του πέτρινου πύργου του ειναι 8 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 16 μέτρα. Βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Ναυπάκτου και αποτελεί τμήμα του παλιού φρουρίου της πόλης.
ΦΑΡΟΣ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΙΑΣ (ΡΙΟΥ)

ΦΑΡΟΣ ΨΑΡΟΜΥΤΑΣ, ΚΟΡ/ΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ.
Ο φάρος Ψαρομύτας κατασκευάστηκε το 1894.Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου ειναι 9 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 65 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από την Ιτέα-Γαλαξίδι. Περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από το πορθμείο του Αγ.Νικολάου υπάρχει ταμπέλα που δείχνει αριστερά προς τον δύσκολο χωματόδρομο που οδηγεί στην άκρη του ομώνυμου ακρωτηρίου και τον φάρο. Ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και φωτίζει στην μέση του Κορινθιακού απέναντι από το Αίγιο.
ΦΑΡΟΣ ΣΚΙΝΑΡΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1897. Το ύψος του πέτρινου πύργου του είναι 9,5 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 67 μέτρα. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς ξεκινώντας από το χωριό Βολίμες προς το ομώνυμο ακρωτήριο Σκινάρι της Ζακύνθου γνωστό για τις "γαλάζιες σπηλιές".
Πηγή: faros.com
MyPhotoPics