Οι Καταρράκτες του Δρυμώνα, νήσος Εύβοια, Ελλάς

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς.  Οι πανέμορφοι αυτοί καταρράκτες βρίσκονται στην νήσο Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χιλιόμετρα μετά το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, από τον δρόμο που ξεκινά από τις Ροβιές.
Η διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον, προσφέρουν αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης στους περιηγητές. Δύο είναι οι εκδοχές για το πώς πήρε η περιοχή το όνομά της: είτε από το πυκνό δάσος από δρυς (βελανιδιές) που την περιβάλλει, είτε από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στη περιοχή τους χειμερινούς μήνες.
Το Δασαρχείο της περιοχής έχει δημιουργήσει για τους επισκέπτες, με πολύ προσοχή και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ένα ξύλινο περίπτερο με μια μικρή έκθεση τοπικών φυτών καθώς και απολιθωμάτων που έχουν βρεθεί στη περιοχή. Επίσης, έχει κατασκευάσει με φυσικά υλικά, κορμούς δέντρων και σχοινιά, γέφυρες και στηρίγματα, προκειμένου να απολαύσει ο περιηγητής τις ανεπανάληπτες υδατοπτώσεις μέσα από μια σύντομη οδοιπορική διαδρομή.


Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα
διασκορπίζοντας το νερό του στους ονειρεμένους καταρράκτες. Το νερό πέφτει με πάταγο και ορμή από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. 


Η κατάφυτη αυτή λίμνη είναι μεγάλης οικολογικής αξίας λόγω του λόγω του πυκνού ελατοδάσους που την περιβάλλει και συνδυάζετε με τα σπάνιας ομορφιάς μαύρα πεύκα.


Ο περιηγητής μπορεί να συναντήσει στο διάβα του πλήθος
πουλιών, εντόμων και άγριων ζώων. Το κελάηδημα των αηδονιών στις ρεματιές με τα πλατάνια, σε συνδυασμό με το τραγούδι των τζιτζικιών, προσφέρει την απόλυτη ηχητική απόλαυση. Ανάμεσα στις κουμαριές και την λοιπή χαμηλή βλάστηση, μπορεί κανείς να διακρίνει τρυποφράχτες και δασοφυλλοσκόπους να πεταρίζουν και να κυνηγούν διάφορα μικρά έντομα.
Οι δρυοκολάπτες με τα ρυθμικά τους χτυπήματα στους κορμούς των βελανιδιών, δίνουν το δικό τους μελωδικό χρώμα. Γερακότσιχλες και κιτρινοστριτσίδες, κάνουν την εμφάνισή τους χοροπηδώντας συνεχώς νευρικά από κλαδί σε κλαδί ψάχνοντας για τροφή. Η περιοχή θεωρείται επίσης θαυμάσιος βοσκότοπος για τις μέλισσες.
Ο περιηγητής μπορεί να δει πανέμορφες χρωματιστές
πεταλούδες και λεπιδόπτερα να πετούν χορευτικά στα γύρω λουλούδια και τα μυρωδιαστά βοτάνια. Μεγάλα σκαθάρια, βάτραχοι αλλά και φίδια μπορεί να ταράξουν προσωρινά την ηρεμία του διαβάτη, ενώ αν κανείς περιπλανηθεί βαθύτερα στο δάσος, μπορεί να συναντήσει αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και χελώνες.
Οι φυσιολάτρες περιηγητές μπορούν να ακολουθήσουν 2 μονοπάτια με συναρπαστικές διαδρομές που θα τους καταπλήξουν. Το ένα μονοπάτι οδηγεί, μετά από μια δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα στα ελατοπεύκα, σε ένα ξεχασμένο ηφαίστειο, ενεργό κατά την άποψη των γεωλόγων, ενώ το δεύτερο μονοπάτι οδηγεί στο Απολιθωμένο Δάσος της Κερασιάς που αποτελεί πρόσφατο εύρημα (απομεινάρια ενός απολιθωμένου δάσους), από τα λιγοστά φυσικά φαινόμενα της Ευρώπης.

    MyPhotoPics