Μεντεγίν, Medellín, Κολομβία

Το Μεντεγίν, Medellín, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας μετά την πρωτεύουσά της Μπογκοτά. Βρίσκεται στο ευρύτερο τμήμα της φυσικής περιοχής που είναι γνωστή ως Valle de Aburrá, στην κεντρική οροσειρά των Άνδεων. Εκτείνεται κατά μήκος και στις δύο όχθες του ποταμού Μεντεγίν, έχει έκταση 382 τ. χλμ. και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.459 μ. Έχει πληθυσμό 2.533.424 κατοίκους, κατά την απογραφή του 2020.

Ιδρύθηκε το 1616 από τον Francisco Herrera Campuzano. Συχνά αποκαλείται Ciudad de la Eterna Primavera, "Η πόλη της συνεχούς άνοιξης", Capital de la Montaña, "Πρωτεύουσα των βουνών", Ciudad de las Flores, "Πόλη των Λουλουδιών", Capital de las Orquídeas, "Πρωτεύουσα των ορχιδέων και La Bella Villa, Το όμορφο χωριό¨! 

Κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης!

Το Μουσείο, το Σπίτι της Μνήμης.  Δημιουργήθηκε το 2006, διαθέτει περισσότερα από 300 ηχητικά αρχεία με ιστορίες θυμάτων της ένοπλης σύγκρουσης και σχεδόν 15 χιλιάδες βιβλία που αναφέρονται στον πόλεμο που έπληξε σχεδόν 10 εκατομμύρια Κολομβιανούς, σύμφωνα με τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Αποζημίωσης στα θύματα. 

Το Μουσείο της Antioquia. Είναι μουσείο τέχνης. Στεγάζει μια μεγάλη συλλογή έργων του Fernando Botero και του Pedro Nel Gómez, με καταγωγή από το Μεντεγίν. Ήταν το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στο τμήμα Antioquia και το δεύτερο στην Κολομβία. 

Το Μουσείο Μοντέρνας-Σύγχρονης
Τέχνης
. Είναι αφιερωμένο στην έρευνα, την διατήρηση και την διάδοση στους τομείς της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, καθώς και στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. Πολλά έργα τέχνης της Débora Arango, η οποία γεννήθηκε στο Medellín, αποτελούν μέρος της συλλογής του μουσείου. Ιδρύθηκε το 1978.

Το Παλάτι Πολιτισμού Rafael Uribe Uribe.  Είναι ένα δημόσιο κτίριο το οποίο φιλοξενεί πολιτιστικά προγράμματα που σχετίζονται με το Τμήμα της Antioquia, όπως συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις τέχνης. Ο Βέλγος αρχιτέκτονας Agustín Goovaerts σχεδίασε το κτίριο σε γοτθικό αναγεννησιακό στιλ.  Η κατασκευή του άρχισε το 1925 και πήρε το όνομά του από τον Rafael Uribe Uribe, στρατηγό του Κολομβιανού Φιλελεύθερου Κόμματος.

Το Μνημείο της Φυλής, γνωστό και ως Μνημείο της Φυλής της Αντιόκειας. Είναι ένα υπαίθριο γλυπτό και μνημείο. Είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και μπρούντζο και δημιουργήθηκε από τον Κολομβιανό γλύπτη Rodrigo Arenas Betancourt και εγκαινιάστηκε στις 31 Μαΐου 1988. Έχει ύψος 38 μέτρα και βάρος 900 τόνους.  

Το Πάρκο Γλυπτών. Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Nutibara. Περιέχει 10 μοντέρνα και αφηρημένα γλυπτά από διάσημους Κολομβιανούς και διεθνείς καλλιτέχνες όπως ο Edgar Negret, ο Otto Herbert Hajek και ο Sergio de Camargo. Δημιουργήθηκε το 1983 με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου της Κολομβίας Belisario Betancur Cuartas. 

Το Pueblito Paisa. Είναι αντίγραφο της παραδοσιακής πόλης
Paisa της Antioquia στην κορυφή του λόφου Nutibara, όπου θα βρείτε μια πλακόστρωτη πλατεία με σιντριβάνι, μια εκκλησία, δημαρχείο, σχολείο, κουρείο και μερικά τυπικά πολύχρωμα σπίτια. Επίσης εστιατόρια και καταστήματα με σουβενίρ. Άνοιξε το 1978.  

Ο βοτανικός κήπος Joaquin Antonio Uribe, γνωστός ως Βοτανικός Κήπος του Μεντεγίν. Στα 14 εκτάρια επιφανείας του, έχει 4.500 λουλούδια, μια σημαντική συλλογή από ορχιδέες σε έναν αρχιτεκτονικό χώρο που ονομάζεται Orquideorama, Ορχιδεόραμα, το ορχιδεόραμα βασίζεται σε μια ενότητα εξαγωνικής γεωμετρίας και 139 καταγεγραμμένα είδη πουλιών.  

Η πλατεία Botero. Είναι ένα πάρκο 7.000 m² όπου βρίσκονται 23 γλυπτά του Κολομβιανού καλλιτέχνη Fernando Botero. Τα γλυπτά είναι όλα φτιαγμένα από μπρούτζο. Ο "θρύλος του Botero" λέει ότι, το τρίψιμο των αγαλμάτων φέρνει αγάπη και καλή τύχη. 


Μερικά από τα γλυπτά του Fernando Botero:



Το κεφάλι, 








ο ιππέας, 






η σφίγγα, 

 






η γυναίκα που κρατάει καθρεφτάκι, 






ο γάτος, 







το άλογο. 



    MyPhotoPics