Το Κάστρο Marqueyssac και οι κήποι του, Γαλλία

Το κάστρο Marqueyssac και οι κήποι του βρίσκονται στο γαλλικό χωριό Vézac, στο διαμέρισμα Dordogne της Γαλλίας. Το κάστρο χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον Bertrand Vernet de Marqueyssac, σύμβουλο του Λουδοβίκου XIV, πάνω σε βράχους με θέα στην κοιλάδα και τον ποταμό Dordogne. Το πάρκο δημιουργήθηκε ενάμιση αιώνα αργότερα από τον γεωπόνο Julien de Cerval. 

Ο τελευταίος, με στόχο να δημιουργήσει ένα έργο με μοναδικόκαι παραμυθένιο σκηνικό, αφιέρωσε τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής του σε αυτούς τους κήπους. Σήμερα, το συγκρότημα έχει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες ετησίως, είναι ένα Εθνικό Ιστορικό Μνημείο που συγκαταλέγεται στους 30 πιο διάσημους κήπους στη Γαλλία.

Οι κήποι εκτείνονται μέσα σε ένα πάρκο 220 στρεμμάτων, που αποτελείται από μονοπάτια μήκους 6 χιλιομέτρων, με πάνω από 150.000 αιωνόβια δενδρύλλια και αειθαλή φυτά, σχεδιασμένα αριστοτεχνικά σύμφωνα με τους αυστηρότερους κανόνες της αρχαίας τοπιαρικής τέχνης. Η τέχνη του Topiary είναι μια αρχαία τέχνη διαμόρφωσης φυτών και φρακτών σε καλλιτεχνικές μορφές.  

  Το Παρεκκλήσι
    MyPhotoPics