Παραλίες Αμμούδι και Αμμουδάκι, νήσος Κρήτη, Ελλάς

32 χλμ. νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και 4 χλμ. περίπου ανατολικά του Πλακιά, νήσος Κρήτη, Ελλάς, υπάρχει μια σειρά κόλπων στους οποίους βρίσκονται οι παραλίες Αμμουδάκι, Κλεισίδι και Μεγάλο Αμμούδι ή Αμμούδι. Λίγο μακρύτερα βρίσκεται η παραλία Σχοινάρια.

Η πρώτη παραλία από δυτικά προς ανατολικά είναι το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι. Είναι η μικρότερη από τις τρεις, έχει λευκή άμμο, πεντακάθαρα, παγωμένα νερά και σε αυτήν συχνάζουν γυμνιστές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά  λειτουργεί μια καντίνα, από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε ομπρέλες. Στο δυτικό άκρο της βρίσκεται μια σπηλιά που αξίζει να επισκεφθείτε

Δίπλα ακριβώς από το Αμμουδάκι βρίσκεται η παραλία Κλεισίδι. Πρόκειται για μια μικρή παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο μεγάλος βράχος στο κέντρο του μικρού κόλπου. Τις δύο παραλίες ενώνει μια τρύπα μέσα στην θάλασσα.

Η παραλία Μεγάλο Αμμούδι ή Αμμούδι, είναι περισσότερο
οργανωμένη από τις άλλες δύο με ομπρέλες, ενώ τριγύρω μπορείτε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρές ταβέρνες. Η χοντρή λευκή άμμος θα σας εντυπωσιάσει, ενώ η παραλία αυτή είναι ιδανική για καταδύσεις (στην παραλία λειτουργεί και σχολή).

    MyPhotoPics