Υπόγειος Καθεδρικός Ναός από αλάτι, Realmonte, Ιταλία

Στην πόλη Realmonte, Σικελία, Ιταλία, μέσα σε ένα τεράστιο αλατωρυχείο περίπου 100 μέτρα κάτω από την γη, βρίσκεται ένα βαθύ τούνελ που οδηγεί σε έναν υποβλητικό καθεδρικό ναό λαξευμένο στην γη. Δημιουργήθηκε το 2000 από τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι, σμιλεύοντας τον αλατούχο βράχο, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πραγματικό καθεδρικό ναό με λευκές και γκρι αποχρώσεις.

Το πλάτος του είναι 20 μέτρα, το ύψος 8  μέτρα και έχει χωρητικότητα 800 ατόμων, σε βάθος λίγο λιγότερο από 100 μέτρα και περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι αφιερωμένος στην Αγία Βαρβάρα, προστάτιδα των ανθρακωρύχων.

Προχωρώντας προς τον Ναό, στα 75 μέτρα, βρίσκεται το "Rosone" ή Ροζ παράθυρο. Η μίξη του αλατιού με άλλα άλατα επέτρεψε τη δημιουργία ομόκεντρων κύκλων διαφορετικών χρωμάτων και σε σχήμα σπείρας που, λόγω της τελειότητάς του, κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι είναι αποτέλεσμα της φύσης. 



Είναι πλούσιος σε έργα, όπως η Αγία Τράπεζα, η καρέκλα του επισκόπου, ένας Σταυρός και μια λαμπάδα. 




Tα ανάγλυφα σκαλισμένα στους τοίχους που αναπαριστούν την Αγία Βαρβάρα, 



την Αγία Οικογένεια και 





τον Εσταυρωμένο Ιησού. Κάθε χρόνο στις 4 Δεκεμβρίου, ο επίσκοπος τελεί εκεί την λειτουργία της Αγίας Βαρβάρας. 

Είναι ένα από τα ορυχεία αλατιού που  
δραστηριοποιούνται  ακόμη στην Σικελία. Είναι ένα κοίτασμα που σχηματίστηκε πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια μέσα στο οποίο κάθε μέρα, 600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, εξορύσσονται τεράστιες ποσότητες επιτραπέζιου αλατιού, αλατιού για βιομηχανική χρήση και άλλων αλάτων. 

MyPhotoPics