Είναι μεγάλο συμμετρικό στρωματοηφαίστειο με ύψος 3.456 μέτρων. Βρίσκεται βορειοδυτικά του Αβατσίνσκι, το οποίο ανήκει στην ίδια ομάδα ηφαιστείων. Εξαιτίας της διάβρωσης η ανατολική επιφάνεια του ηφαιστείου έχει ρυτιδωτή εμφάνιση. Στην δυτική πλαγιά υπάρχουν πεδία λάβας, τα οποία δημιουργήθηκαν από εκρήξεις σε κώνους στάχτης οι οποίοι βρίσκονται εκεί.
Κατά τον 19ο και το 20ό αιώνα η ηφαιστειακή δραστηριότητα αποτελούνταν από ασθενείς φρεατικές εκρήξεις, φρεατική έκρηξη είναι η έκρηξη ατμού που δημιουργείται σε ένα ηφαίστειο όταν το καυτό μάγμα συναντήσει ένα θύλακα νερού, επιφανειακό ή υπόγειο και αυξημένη κατά περιόδους φουμαρολική δραστηριότητα. Η πρώτη καταγεγραμμένη έκρηξη έγινε το 1890.
Μια μικρή έκρηξη έλαβε χώρα το 1926. Την περίοδο 1956-
1957 μια έκρηξη με ισχύ στην κλίμακα VEI 3 δημιούργησε πυροκλαστικές ροές και λαχάρ. Λαχάρ είναι λασπορροές ή ροές ηφαιστειακών αναβλημάτων που αποτελούνται από πυροκλαστικά υλικά αναμεμιγμένα με κάποιο υγρό, συνήθως νερό.
Το 1994 παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στην σεισμική δραστηριότητα, η οποία συνδέθηκε με την είσοδο νέου μάγματος κάτω από το ηφαίστειο. Εξερράγη στα τέλη Δεκεμβρίου (23-24) του 2008. Η εκρηκτική στήλη έφτασε σε ύψος 6 χιλιομέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα κορυφώθηκε τον Μάρτιο και τον
Απρίλιο του 2009, όταν στάχτη από το ηφαίστειο έφτασε σε απόσταση 680 χιλιομέτρων από αυτό. Από το 2009, το Κοριάκσκι παρακολουθείται με διαδικτυακή κάμερα. MyPhotoPics