Χόμπιτον, το "χωριό" των χόμπιτ, Νέα Ζηλανδία

Το Matamata είναι μια πόλη στην περιοχή Waikato, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας με πληθυσμό 8.460 κατοίκους. Εκεί βρίσκεται το φανταστικό "χωριό" Χόμπιτον, Hobbiton, το οποίο ήταν ένα κινηματογραφικό σετ φτιαγμένο για τα γυρίσματα της ταινίας του βασιλιά των δαχτυλιδιών. 

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να αφήσει το χωριό Χόμπιτον όπως ήταν εφ' όσον ταίριαζε απόλυτα με το περιβάλλον και να το αξιοποιήσει ως τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. 



Έτσι, προσφέρεται μια ευχάριστη εκδρομή σε όποιον θέλει να κάνει την βόλτα του ανάμεσα στους πανέμορφους κήπους, τα 44 σπίτια των χόμπιτ και να περπατήσει στην πανέμορφη γέφυρα του χωριού.


Το Green Dragon Inn ήταν ο τόπος συνάντησης για όλους τους κατοίκους του Hobbiton που θα μαζευόταν στο ζεστό περιβάλλον του μπαρ για να συζητήσουν για τις εκδηλώσεις της ημέρας.

Αφού ολοκληρωθεί η περιήγηση στο σετ ταινιών, μια επίσκεψη στο διάσημο Green Dragon Inn είναι απαραίτητη. Το εσωτερικό του έχει ανακατασκευαστεί πλήρως ώστε να εμφανίζεται όπως ήταν στις ταινίες, για να δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε την παμπ σε όλο της το μεγαλείο ως μέρος της εμπειρίας σας.

MyPhotoPics