Rye, Αγγλία

Η Rye, Ράι, είναι μια μικρή πόλη στην περιοχή Rother, στο Ανατολικό Σάσσεξ της Αγγλίας, δύο μίλια από την θάλασσα, στη συμβολή τριών  ποταμών: τον Rother, τον Tillingham και τον Brede, με πληθυσμό 9,041 κατοίκους (2012) . Φωλιασμένη ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους και το Αγγλικό κανάλι, είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Αγγλία και δικαίως θεωρείται  μια από τις ομορφότερες. 

Οι μεσαιωνικοί χάρτες δείχνουν ότι η Rye αρχικά βρισκόταν σε ένα
τεράστιο ανάχωμα του αγγλικού καναλιού που ονομάζεται Rye Camber, το οποίο παρείχε ένα ασφαλές αγκυροβόλιο και λιμάνι. Πιθανώς ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους, η Rye ήταν σημαντική ως χώρος αποστολής και αποθήκευσης σιδήρου από τη βιομηχανία σιδήρου Wealden.

Το κέντρο της πόλης είναι ένας λαβύρινθος από μικροσκοπικά, απότομα πλακόστρωτα δρομάκια με σπίτια που ξαναχτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν το 1450. Πολλά από τα παλαιότερα έχουν απότομες πλακιδωτές στέγες, μικροσκοπικές μπροστινές πόρτες και όμορφα συντηρημένες από ξύλο βελανιδιάς. Ορισμένα έχουν ονόματα και όχι αριθμούς: το σπίτι με δύο μπροστινές πόρτες, το σπίτι με το κάθισμα, το σπίτι απέναντι, κλπ.
Οι παλαιοί και παρόντες τόποι λατρείας στη Ράι περιλαμβάνουν την
εκκλησία της Παναγίας του 12ου αιώνα στην κορυφή του λόφου, την εκκλησία της Αγγλικανικής ενορίας με νορμανδική προέλευση, τον Άγιο Αντώνιο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Πάδοβα, που ξαναχτίστηκε το 1929, ένα παρεκκλήσι Βαπτιστών του 1909 στην οδό Cinque Ports.
Το κάστρο Camber, γνωστό και παλαιότερα ως Κάστρο Winchelsea, είναι ένα αμυντικό επινόημα  του 16ου αιώνα, που χτίστηκε κοντά στη Rye από τον βασιλιά Henry VIII για να προστατεύσει την ακτή του Σάσσεξ της Αγγλίας από τις γαλλικές επιθέσεις. Ήταν αρχικά εξοπλισμένο με 28 πυροβόλα όπλα ορείχαλκου και σιδήρου και μια φρουρά 28 ανδρών, με εντολή κυβερνήτη


Το παλιό σχολείο. Ιδρύθηκε από τον Sir Thomas Peacocke το 1636. Tο κτίριο λειτούργησε ως σχολείο μέχρι το 1907. Στο ισόγειο σήμερα στεγάζεται πλέον ένα δισκοπωλείο, με τίτλο Grammar School Records. 





Το Μουσείο της Rye βρίσκεται σε δύο τοποθεσίες, στην East Street και,


 




στο Κάστρο Ypres.







Η Rye Art Gallery ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. 




Το ξενοδοχείο "The Mermaid Inn" χρονολογείται από το 1156.


  



Η κεντρική οδός Mermaid

  Η οδός Sussex

Το κάστρο Camber από ψηλά
Ο ανεμόμυλος
MyPhotoPics