Ο ερημίτης της νήσου Marble, Νοτιοανατολική Αλάσκα

Σε ένα απομονωμένο και γεμάτο ομίχλη νησί στη Νοτιοανατολική Αλάσκα, το Marble,  μακριά από τον πολιτισμό και τις ανέσεις και μέσα σε ένα δάσος έχει επιλέξει να ζει ένας 27χρονος γεννημένος στην Ιαπωνία, ο Zach μαζί με το σκύλο του, τον Kahli. Οι συνθήκες μάλιστα εκεί είναι τόσο δύσκολες που συχνά κάνει και 6 μήνες να δει άνθρωπο. 

Ο Zach αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή πριν από αρκετά χρόνια
και να ζήσει απομονωμένος κοντά στη φύση. Στο νησί Marble κατοικούν πολικές αρκούδες ενώ σε όλη τη θάλασσα εκεί υπάρχουν φάλαινες. Η πιο κοντινή πόλη λέγεται Ketchikan και είναι δυο ώρες με το αεροπλάνο.

Στο νησί αυτό κατοικεί και ένα ζευγάρι ο Eric και η γυναίκα του Cindy που ασχολούνται με το εμπόριο οστράκων και το οποίο προσέλαβε τον Zach. Κάθε δυο μήνες ο Eric και η σύζυγός του ταξιδεύουν στην πιο κοντινή κωμόπολη για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να ζήσουν. 

Τον υπόλοιπο χρόνο εκτός από τα όστρακα, ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης τους, το ψάρεμα και το κυνήγι. Το νερό τους το συλλέγουν σε μια δεξαμενή, καθώς στο νησί αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε νερού αλλά και ούτε ηλεκτρισμού.

Για τηλέφωνο ή κινητό φυσικά ούτε λόγος. Το νησί επίσης δεν έχει ούτε δρόμους ούτε κάποιο οδικό σχεδιασμό. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του εκτός από την άγρια φύση είναι ένα μεγάλο ξύλινο τοτέμ, κρυμμένο στο πουθενά, το οποίο λέγεται ότι φτιάχτηκε από ένα ζευγάρι πριν από 100 χρόνια.

    MyPhotoPics