Το Κάστρο του Εδιμβούργου, Σκωτία

Το Κάστρο του Εδιμβούργου, Σκωτία, χτισμένο τον 11ο αιώνα, βρίσκεται πάνω στο στόμιο ενός ανενεργού (σβησμένου) ηφαιστείου,  με απίστευτη θέα, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν ενεργό περίπου 350 εκατομμύρια χρόνια πριν κατά τη διάρκεια της κατώτερης ανθρακοφόρου περιόδου και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Έχει εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς κατά τη διάρκεια των αιώνων. 

Λόγω της υψηλής του θέσης, ξεχωρίζει από πολύ μακριά και άλλες εποχές του έδινε  μεγάλο στρατιωτικό πλεονέκτημα. Σήμερα χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τους περιηγητές που περπατούν την πόλη. Για τη Σκωτία είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Αποτελείται από μια συλλογή από κτίρια που στεγάζονται στο εσωτερικό των τειχών. Πολλά από τα κτίρια έχουν ανακατασκευαστεί επειδή είχαν αλλοιωθεί με την πάροδο των αιώνων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους επισκέπτες. Το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο είναι το παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Το 1140, στο κάστρο αυτό έγινε η πρώτη καταγεγραμμένη
συνάντηση του Κοινοβουλίου της Σκωτίας. Το 1566, ήταν η γενέτειρα για το μοναδικό παιδί της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας, ένα γιο που μεγάλωσε για να ενώσει τα στέμματα της Σκωτίας και της Αγγλίας. Το 1689, το φρούριο θα υπομείνει την τελευταία πλήρη πολιορκία του, όταν η φρουρά του έγινε η τελευταία που υπερασπίστηκε το βασιλιά James Stewart VII και II.


Στο κάστρο βρίσκονται τα Βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας και η Πέτρα της ενθρόνισης. Κάθε μέρα στη μία το μεσημέρι ένα κανόνι ρίχνει μία βολή από το κάστρο. Αυτή η παράδοση κρατά από το 1861. 

Είναι γεμάτο στρατιωτική ιστορία, αλλά είναι επίσης η έδρα του βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας και εξυπηρετεί ως τόπος για ορισμένες από τις εργασίες της 52 Ταξιαρχίας Πεζικού. Φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας, το οποίο διαγράφει τέσσερις αιώνες συμμετοχή της Σκωτίας σε πολέμους.

   Η μεγάλη αίθουσα

  Το Κυβερνείο (1742)

 Αγάλματα του Ρόμπερτ Μπρους από τον Τόμας Κλάπερτον και     του Γουίλιαμ Γουάλας από τον Αλεξάντερ Κάρικ που   προστέθηκαν  στην πύλη εισόδου το 1929.

  Η πύλη εισόδου Portcullis

  Η πύλη του Φογκ

   MyPhotoPics