Thimmamma Marrimanu, το δέντρο - δάσος, Ινδία

To Thimmamma Marrimanu είναι ένα δέντρο banyan και η επιστημονική ονομασία του  είναι Ficus benghalensis. Αναπτύσσεται με έναν ασυνήθιστο τρόπο, από πάνω προς τα κάτω. Αρχικά οι σπόροι βλασταίνουν στις ρωγμές του φλοιού ενός άλλου δέντρου, επίσης στους τοίχους των κτιρίων με τις ρίζες να διεισδύουν στα τοιχώματα και ονομάζονται στραγγαλιστές. Tο  banyan είναι ένα πολύ ευπροσάρμοστο δέντρο. Bρίσκεται στο Anantapur, περίπου 25 χιλιόμετρα από το Καδρί, Άντρα Πραντές της Ινδίας. 
Καλύπτει την απίστευτη επιφάνεια 19,107 τετραγωνικών μέτρων, 0.019 τετραγωνικά χιλιόμετρα, γι'αυτό φαίνεται σαν να αποτελεί πραγματικό δάσος, γι' αυτό και καταγράφηκε στο βιβλίο  Guinness ως  η μεγαλύτερη δεντροστοιχία του κόσμου. Έχει περίπου 4.000 ρίζες-κορμούς που στρίβουν προς τα κάτω και προς όλες τις κατευθύνσεις.
Κοντά στο δέντρο υπάρχει ένας ναός αφιερωμένος στην Θυμαμά, η οποία σύμφωνα με το μύθο θυσιάστηκε  πέφτοντας στην πυρά όταν ο σύζυγός της πέθανε το 1434. Πιστεύεται ότι το δέντρο μεγάλωσε ακριβώς σ΄αυτό το σημείο όπου ήταν οι κορμοί από την νεκρική πυρά. Στην περίπτωση αυτή, η ηλικία του θα πρέπει να είναι περίπου 550 χρονών.

Η τοπική παράδοση λέει ότι τα ζευγάρια χωρίς παιδιά που έρχονται στο ναό θα συλλάβουν στο τέλος του έτους, καθιστώντας το ένα ιδιαίτερα γεμάτο μέρος, αλλά επίσης ότι μια κατάρα θα πέσει σε εκείνους που κόβουν τα φύλλα του δέντρου.



Το δέντρο καταγράφηκε για πρώτη φορά και αποκαλύφθηκε στον κόσμο από τον Regret Iyer (Sathyanarayana Iyer), ελεύθερος δημοσιογράφος και φωτογράφος από το Bangalore, Karnataka, Ινδία.
   MyPhotoPics